Terpaksa Jadi Ahli Shaklee Sebab Dapat Jimat Banyak!

Terpaksa jadi ahli Shaklee sebab harga dapat jimat banyak walaupun kena bayar yuran ahli! 


Kisahnya, ada seorang customer saya ni, nak order Shaklee, lepas dah selesai consultation masalah beliau itu dan ini, dia pun bersetujulah untuk mencuba produk Shaklee ni. Saya pun barulah berikan details harga. Memang macam tu ya tuan puan, memang saya akan bagi consultation terlebih dulu supaya saya boleh tahu apa masalah sebenar customer dan baru lah saya boleh cadangkan supplement apa yang paling sesuai. 

Kalau tuan puan whatsapp saya, tanya "kak, berapa harga ESP dan Vitamin E?", saya memang tak akan terus jawab "ESP RM150, Vitamin E RM149 dik".. memang takkkk... hehe. 

Tuan puan kena bersoal jawab dulu dengan saya mengenai apa tujuan nak beli ESP dan Vitamin E tu. Sebab ada bezanya.... kalau tuan puan nak beli 2 produk tu tapi atas reason nak cerahkan kulit, saya takkan suggest Vitamin E dulu dikk, saya akan suggest Vitamin C! Padahal harga Vitamin C lagiiii murahhh daripada Vitamin E. Nampak ke nampak? Sebab saya memang nak rekemen produk yang paling sesuai dulu, bukan semata-mata untuk menjual.... 

Eh, terpanjang pulak intro. Hehe. Okey balik kepada cerita customer saya tadi tu. Customer ni sebenarnya cari set ibu mengandung, dah mengandung 5 bulan macam tu. Lepas dah bagi senarai set mengandung yang sesuai untuk beliau dan quote harga, beliau pun bersetuju.... tapiii.. fikiran beliau mula berubah bila saya counter dia semula, "dik, kalau adik jadi ahli, dapat jimat banyak dengan harga yang adik bayar tau. Sebab yuran ahli cuma RM69 tetapi adik dapat Vitalea (Multivitamin) secara PERCUMA tau. Kalau adik tak jadi ahli, memang la yuran tu adik tak payah bayar, tapi adik kena bayar RM88.75 untuk sebotol Vitalea tu. Lagi mahal daripada yuran ahli." Mana lagi JIMAT??!! 

Sementelah, customer tu akan dapat enjoy harga ahli sampai bila-bila sebab keahlian Shaklee ni tak ada pulak tarikh luput dan tak perlu nak renew and bayar certain amount setiap tahun. Non hado dik, non hado.. memang itu je lah yang akak bayar dulu pun, tapi dulu RM65 je lah sebab belum ada GST. Sekarang ni dah ada gst, terpaksa lah yuran keahlian jadi RM69. 

Vitalea ni diberikan percuma sempena ulangtahunnya yang ke-100 tahun!! Eh, ada tak produk kesihatan lain yang usianya sampai 100 tahun cam gini. Kisah asal usul Vitalea ni saya ada kongsikan dalam entry yang ini: Produk Shaklee Asal Dari Mana?? 



Hasilnya... adik tu pun terus lah daftar je jadi ahli Shaklee dan untung-untung terus boleh berniaga macam saya! Betul, kalau daftar ahli dan nak berniaga pun bayar yang itu juga. Takdenye nak kena bayar riba-riban pun. Tanya saya bagaimana ya!

Apa juga saranan saya yang saya tulis sendiri dalam blog ini, semuanya adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri, semuanya yang saya lalui sendiri dan rasai sendiri. Jika produk itu tidaklah bagus dan tidaklah berkesan, makanya saya pun tidaklah akan rekemenkan untuk semua. 

Ye dakkk?? 


Hubungi segera!

Puan Nurru Adila Ibrahim 
ID No.: 908460
No. Tel : 019-217 7110 / 012-626 7110 (Encik Khairy)
Email : nurruadila@gmail.com
Saya pengedar Shaklee di Kota DamansaraMutiara Damansara dan Putrajaya


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!