Dulu Kulit Muka Menggerutu, Sekarang Macam Model! - Tips Kulit Cantik Berseri

8/11/2015


Waahhh kauu.. kemain tajuk. Ceritanya, siapa yang pernah kenal saya sejak dulu, terutamanya sejak sekolah, maka mereka akan tahu macam mana kulit wajah saya dulu. 

BERJERAWAT, BERPARUT, BERMINYAK. Itu kulit saya lah tu. 



Kulit saya memang dah putih sejak dulu sebab keturunan agaknya, tapiiiii menggerutu. Huhu. 

Bila dah menginjak dewasa, dah pandai beli pencuci muka pelbagai, makan supplement beli dkt guardian. Hasilnya, kulit tu kejap okey kejap tak okey. Parut dan kusam tu tetap ada. Clinique ke, SKII ke, Loreal ke, Tabita ke, semua dah ku cuba, apatah lagi skincare yang murah-murah senang diperolehi di pasaraya tu... tapi, memang tidak berkesan dan kalau Tabita tu pulak bahaya pulak sebab tak tahu apa kandungan sebenarnya. Lagipun banyak isu kan, so saya stop pakai. 

Bila dah makin tua ni, parut berlekuk-lekuk jadinya, mula la berjeragat dan berbintik bintik pulak, alahaiii... sehinggalah saya konsisten makan Vitamin dan supplement Shaklee yang best sangat tu dan mula menggunakan Shaklee skincare product - Nutriwhite

Iklan: Sejak sejak saya amalkan bitamin dan supplement ni, kulit dh makin okey dh. Tak payah nak pakai mekap ke foundation apa ke. Hari hari pakai bedak baby je. Mulusss, suka pegang kulit sendiri.. 

Lagi pulak kalau guna pencuci muka Nutriwhite yg besh amat ni! Wa cakap lu memang best, bila cuci muka tu dia sental betul betul hilangkan minyak dan kotoran. Sampai adik ipar pun perasan, siap tanya:


"Kak dila memang kulit macam ni sejak dulu ye? Nampak flawless gitteww..." 
(padahal dah 5 tahun dia kenal saya sebab saya dah kawen dengan abang dia dah 5 tahun). 

Waahhh... hubby gua menjawab,

"Mungkin sebab pencuci muka dia tu bagus, sental habis daki minyak bagai..." 
--> kantoi mesti dia pun selalu belasah pencuci muka ni. 

Pencuci muka Nutriwhite yg besttt!!

Satu tiub ni tahan lama. Dekat 6 bulan jugak. Sebab guna sikit je sekali cuci muka. Wallahhh... memang jimat sangat, setahun beli 2 kali je. Nak kesan lagi best, ambil sekali dengan rangkaian dia yang lain, terutamanya Softener dan Night cream. Memang kulit gebus gebass gitttew.. 
**ada budak suruh robot dia enteprem jugak dalam gambar di atas, maafkanlah hamba..**


Nak tengok ke wajah sebenar tuan punya blog yang 'macam model' tu? Haha.. jangan muntah eh, saje je.. takde lah macam model, tapi at least dah berubah banyak sangat dah berbanding kulit muka dulu-dulu. 

Serius, memang menggerutu dan berparut. Sekarang ni, kalau tengok orang kulit macam berjerawat ke berparut ke memang saya nak sangat rekemen dia makan supplement Shaklee dan gunakan rangkaian skincare Nutriwhite ni. Sebab memang sangat membantu. Kalau tak percaya, boleh tengok testimoni yang saya pernah keluarkan dekat blog ni sebelum ni:




Nahh.. saya belanja gambar tuan tanah kedaung, gambar tanpa 360 ke ape ke ni. Mekap pun takde. Memang pakai bedak baby Pureen je. Hehe... 


Ingin mendapatkan maklumat lanjut, hubungi akak ya..


Puan Nurru Adila Ibrahim
019-2177110 / 012-6267110 (sms/whatsapp sahaja)
nurruadila@gmail.com
COD di kawasan Kota Damansara / Mutiara Damansara / Damansara / Sg Buloh / Putrajaya 
Penghantaran menggunakan Pos Laju ke seluruh negara!


Apa juga saranan saya yang saya tulis sendiri dalam blog ini, semuanya adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri, semuanya yang saya lalui sendiri dan rasai sendiri. Jika produk itu tidaklah bagus dan tidaklah berkesan, makanya saya pun tidaklah akan rekemenkan untuk semua. 

Ye dakkk?? 

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

You Might Also Like

1 comments

  1. First time jumpa dila pun like wahhhh gebu gebas nya wajah mc ni...hehe...memang tomei dan natural...now the secret was revealed already....:)

    ReplyDelete