Water Pitcher Shaklee adalah alat penapis air yang PORTABLE. Mudah dibawa ke mana-mana. Worth It!

9/07/2014


Semalam saya menerima sms daripada seorang customer yang ingin mendapatkan filter Water Pitcher Shaklee dan juga ingin membeli satu set Water Pitcher lagi untuk dijadikan hadiah kepada seseorang. 

Untuk makluman, Shaklee juga ada produk penapisan air. Bezanya, water filter yang Shaklee sediakan adalah bukan untuk kegunaan pada sinki / saluran paip air, tetapi ianya adalah berbentuk seperti jug air, portable / mudah alih dan mudah dibawa ke mana-mana. 

Get Clean Water Pitcher by Shaklee

Saya pasti, lebih daripada 50% rakyat Malaysia ada alat penapis air di rumah masing-masing kan? Pernah lihat filter alat penapis air di rumah anda, bagaimana warna dan baunya ya? Bukankah warnanya coklat gelap kehitaman dan berbau karat bila dibuka untuk dicuci? Lebih kurang begini water filter di rumah anda kan apabila dicuci? 

gambar saya pinjam drp google. berkarat coklat kehitaman

Itu jika ada alat penapis air di rumah. Anda berpeluang minum dan masak makanan menggunakan air yang bersih sekiranya ada alat penapis air di rumah. Tetapi, kalau di pejabat? mungkin ada juga disediakan, okey kalau bercuti di hotel contohnya? Saya yakin kita selalu tengok kualiti air hotel yang kekuningan yang tidak bersih, bergantung di kawasan mana anda menginap. 

Kalau di Kuala Lumpur ni, tidak dinafikan kualiti airnya agak teruk. Setiap kali bercuti di hotel atau berada di pejabat, terpaksa dapatkan sumber air daripada air mineral / botol yang dibeli di kedai. Itu kalau sempat beli, kalau tidak sempat? Bila dah beli, bertambah lagi sampah sarah dan timbunan botol plastik yang tidak mudah untuk terurai dan boleh mencemarkan alam sekitar. 

kempen Go Green 

Rumah emak ayah dekat kampung juga kadang-kadang tu tiada water filter. Kalau anda balik kampung macam mana? Ibu ayah di kampung selama ni minum air tidak bertapis, tetapi kita dekat rumah sendiri ada alat penapis air yang berharga ribuan ringgit. Kesian mereka. 

Jadi, hadiahkan satu water pitcher ini untuk kegunaan ibu dan ayah di kampung. Harganya tidaklah mahal mana kalau nak dibandingkan dengan alat penapis air daripada jenama lain. 

Gunalah water pitcher ini untuk standby minuman bersih ketika berada di pejabat, ketika bercuti di hotel atau ketika berada di mana-mana, kerana seperti yang saya beritahu tadi, water filter Shaklee ini sifatnya adalah portable, mudah alih kerana rupa bentuknya hanya seperti jug biasa sahaja dan ringan juga. Atau, kita juga sebenarnya tidak mampu untuk mendapatkan alat penapis air jenama terkenal berharga ribuan ringgit untuk digunakan di rumah, tetapi berhasrat untuk mendapatkan bekalan air yang bersih untuk kesihatan seisi keluarga? 

Kini ada solusinya... anda boleh dapatkan bekalan air minuman yang ditapis dengan baik dan rasa air yang lebih sedap (tiada rasa klorin dan karat) hanya dengan kos RM460 sahaja (harga lebih jimat kalau anda mendaftar menjadi ahli Shaklee).

perbezaan air yang telah ditapis
Sedikit info mengenai Get Clean Water:

Get Clean Water mengaplikasikan sistem penapisan air baharu berbilang paten bagi menghasilkan air yang lebih bersih dan sihat. Berbanding jug air yang lain, Get Clean Water menggunakan blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar berbahaya - termasuk sehingga 99% plumbum!

Get Clean Water merupakan jug air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh diisi semula. Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi pemuliharaan alam sekitar. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis.

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

  • Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
  • Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
  • Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
  • Jug air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula
Pilihan Bijak!

  • Kos hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Air yang lebih sihat dengan rasa yang lebih sedap
  • Jug air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah ditapis (tidak memerlukan kuasa elektrik)
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos
BEST kan Water Pitcher ni? 


Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut, boleh hubungi saya:

Puan Nurru Adila Ibrahim
019-2177110 / 012-626 7110
nurruadila@gmail.com
COD di kawasan Kuala Lumpur
Penghantaran by Pos Laju ke seluruh negara


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

You Might Also Like

0 comments