Tambah Berat Badan dengan Suplemen Shaklee

9/18/2014


Biasa sangat saya menerima whatsapp dan sms daripada customer yang ingin dapatkan produk untuk kuruskan badan, iaitu set kurus bajet yang hot yang terdiri daripada Lecithin, Alfalfa dan Herb Lax. tapiii... kali ni saya ingin bercerita mengenai produk Shaklee yang juga amat sesuai untuk tambah berat badan.

Awak jangan ingat semua nak kurus je tau, tapi ada juga orang yg kurus nak gemuk! 

badan lebih macho bila bertambah berat sedikit berbanding kurus cekeding :)

Baru-baru ini saya menerima panggilan daripada customer lelaki, agaknya cekeding badannya, nak dapatkan B-Complex Shaklee dan dan tu jugak, hari tu jugak! katanya dah lama sangat badannya kurus, dah makan banyak tapi berat badan masih sama, sekitar 40 kg rasanya... dan mmg masa hantar produk padanya, mmg sah kurus je saiznya. katanya dah bermacam produk dia cuba.

Saya juga ada customer yang sentiasa repeat order Meal Shakes Shaklee, kerana beliau tak boleh nak menelan vitamin berbentuk pil seperti Vita-Lea dan B Complex, namun dengan hanya konsisten mengambil Meal Shakes dalam masa sebulan, berat badannya sudah bertambah 3kg! Excitednya dia beritahu saya. Saya pun turut gembira. Beliau juga tidak melepaskan peluang mendapatkan Meal Shakes sempena promosi gempak September 2014 ni. 

customer yang berpuas hati dengan meal shakes!

Kadang-kadang, orang yang badannya kurus ni lagiiiiii kuat makan daripada yang dah tersedia berat badannya gempal. Orang yang memang tersedia kurus, walau makan banyak mana pun, kadang-kadang berat badannya susah sangat nak naik. Apa puncanya ya? 

Kenapa org kurus susah tambah berat badan? Kenapa ya? 

1) Metabolisme Tinggi

Salah satu puncanya adalah disebabkan metabolisme dalam badan yang tinggi. Badannya cepat menukar makanan / karbohidrat menjadi tenaga, dan sebab itu juga, kalau tengok orang yang badannya kecil dan kurus, pergerakannya kadang-kadang lebih cepat dan tangkas. Selain badannya yang kecil dan tidak berat untuk dibawa, metabolisme dalam badan yang tinggi juga membantu mempercapatkan pergerakan mereka dalam apa juga situasi. 



Oleh sebab itu, cadangannya adalah mereka perlu lebihkan pengambilan protein dan makanan berlemak dan berkalori tinggi, namun kena hati-hati kerana jika terlalu berlebihan juga boleh menyebabkan komplikasi penyakit yang lain pula. 



Cadangan yang paling baik untuk mereka yang ingin menambah berat badan adalah dengan mengamalkan Meal Shakes setiap hari. Meal Shakes merupakan multivitamin dan multimineral yang membekalkan vitamin, protein dan serat.   

Apakah dia Meal Shakes ini?


Meal Shakes adalah merupakan multivitamin yang menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Meal Shakes menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.

Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi sehingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin dan sebagainya. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.


2) Masalah penyerapan pada Usus Kecil

Selain daripada metabolisme badan yang tinggi, adakalanya juga kesukaran berat badan bertambah ni berpunca daripada kegagalan usus kecil (lapisan vilus) untuk menyerap nutrien dengan baik, mungkin juga disebabkan oleh saluran usus kecil yang tersumbat. 

Untuk makluman, pencernaan dan penyerapan nutrien berlaku dengan lebih kerap ketika makanan mengalami pencernaan di usus kecil, berbanding usus besar. Berkemungkinan juga, apabila usus kecil ini tersumbat atau dilapisi dengan lemak-lemak, menyebabkan penyerapan nutrien tidak dapat berlaku dengan baik. Banyak makanan yang dimakan dan banyak juga yang keluar semula, tanpa nutrien dapat diserap dengan sempurna.

struktur pada usus kecil

Oleh itu, bagi tujuan ini, saya akan sarankan kepada customer yang mengalami masalah susah nak tambah berat badan walaupun makan banyak, supaya turut mengamalkan juga Herb-Lax Shaklee yang bertujuan untuk detoks dan bersihkan usus. Supaya, saluran usus lebih bersih dan tidak tersumbat / dilapisi lemak-lemak lama dan toksin, seterusnya membantu penyerapan nutrien yang lebih baik. Herb-Lax Shaklee mengandungi adunan pelbagai herba yang sering digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan melancarkan fungsi usus.* 

Haaaa.... jangan ingat orang gemuk sahaja perlukan Herb-Lax untuk kurus, tetapi orang yang kurus juga perlukan Herb-Lax untuk detoks usus supaya penyerapan nutrien daripada makanan dapat berlaku dengan baik, seterusnya membantu menambah berat badan dan lebih sihat. 


Baca seterusnya :
--> Cara membuang toksin daripada usus
--> Jom beli Meal Shakes sambil menderma!
--> Meal Shakes untuk semua golongan
--> Promosi berganda??


Kurang jelas dengan penerangan saya? 
Ingin mendapatkan maklumat lanjut, boleh hubungi saya:

Puan Nurru Adila Ibrahim
019-2177110 / 012-6267110 
nurruadila@gmail.com
COD di kawasan Kuala Lumpur
Penghantaran menggunakan Pos Laju ke seluruh negara!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

You Might Also Like

0 comments