Vitamin Shaklee MAHAL ke?

Vitamin Shaklee MAHAL ke? 



Saya selalu dengar statement yang mengatakan vitamin Shaklee ni mahal... hmmm... saya rasalah, mereka yang selalu komplen kata vitamin Shaklee mahal ni mesti tak biasa beli apa-apa vitamin / supplement ni.. sebab sebenarnya harga vitamin Shaklee dengan vitamin lain yang ada di pasaran / farmasi, lebih kurang sahaja harganya. 

Ada juga yang kata, Shaklee ni produk MLM (multi-level-marketing), sebab tu harganya mahal sebab nak bayar upah dekat agen produk. Okey jom saya kongsikan beberapa perkara ya: 

1) Produk MLM (terutamanya Shaklee) biasanya tak perlu bayar upah model ke selebriti ke untuk dilantik menjadi duta produk. dah jimat berapa kat situ kan? mcm Shaklee ni, memang takde duta produk di kalangan selebriti, tetapi duta produknya adalah merupakan pengguna - pengguna Shaklee sendiri. Anda juga berminat nak cuba Shaklee sebab kawan atau sedara mara yang rekemen kannnn?

2) Shaklee tak perlu bayar kos untuk letak barang-barang jualan dekat premis - premis jualan pun. Cukup ada 1 HQ dekat Sunway dan beberapa Cawangan di beberapa buah negeri (bukan semua negeri ada Cawangan Shaklee), dan that's it. Shaklee Independent Distributor (SID) akan datang ke branch atau beli sahaja online dan agihkan kepada pengguna. Jimat dekat situ kan? 

3) Shaklee tak perlu bayar kos untuk iklan komersil. Kalau anda perasan la, produk MLM ni tak pernah masuk iklan dekat TV. Mgkin ada yang buat iklan dekat billboard atau paper, tapi Shaklee ni jarang sangat iklankan produk dia. Sebabnya, dia dah ada duta - duta produk (pengguna - pengguna) yang berpuas hati yang tolong iklan dan siap jualkan sekali. Jimat dah kat situ. 

So, agak-agak anda la kan, bila dah jimat untuk 3 perkara dekat atas tu, MAHAL ke produk Shaklee ni? yang beritahu harganya mahal tu, dah tahu ke harganya berapa? 

Mari saya kongsikan lagi info. Jom kita cuba buat kira - kira: 

Harga Vitamin C Sustained Release: RM92.50 

Bilangan setiap botol: 180 biji

Dos harian : 1 biji sehari 

Harga sebiji vitamin: 0.51 sen sahaja 

Tempoh penggunaan: tahan sehingga 6 bulan

Berbaloi sebenarnya kan? Hanya 51 sen sahaja kos yang perlu dikeluarkan untuk sebiji vitamin C yg terbaikk!! 

Habis tu, kalau Shaklee dah jimat banyak untuk perkara no. 1 hingga 3 di atas, banyaknyaaaa bonus yang dibayar kepada Agen Shaklee!! kan?? hehe.... sebab itulah saya ajak anda semua join jadi ahli dan kalau nak bisnes seperti saya, InsyaAllah saya akan tunjukkan caranya... alhamdulillah group kami ni bukan macam typical MLM lain yang nak kena printscreen bank statement utk yakinkan org kan..

tapiii... TAHUKAH ANDA?

SHAKLEE belanjakan sejumlah USD 250,000,000.00 setiap tahun untuk membiayai kos untuk research dan ujian klinikal?? Tidak tahu ya? Ini dia saya beritahu ya... sejumlah $250 juta dibelanjakan setiap tahun untuk membiayai kos penyelidikan produk. 


$250,000,000 setahun untuk ujian klinikal

Sebut dan namakan pada saya produk apa lagi yang belanjakan sejumlah amaun itu atau lebih untuk research?? Ada? kalau ada, beritahu saya, saya nak jual... hehehe....

Sebab itulah saya sayangkan Shaklee dan sebab itulah Shaklee bertahan sehingga 99 tahun di pasaran!


1 comments:

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!