Set Berpantang Shaklee; pelaburan yang berbaloi-baloi

7/08/2014

Saya dah lama nak share mengenai set berpantang Shaklee yang saya ambil semasa berpantang anak ke-dua yang lalu, tapi belum berkesempatan lagi. Kali ni saya nak bercerita mengenai set berpantang Shaklee yang sangat terkenal dan terbukti berkesan ini. Ternyata, saya mula benar-benar jatuh cinta dengan Shaklee disebabkan set berpantang ini. Benar, saya rasa bertenaga, luka cepat baik dan wajah juga segar dan berseri-seri. Bayi juga tidak mempunyai masalah sepanjang tempoh berpantang dan yang paling menyeronokkan tentunya susu yang mencurah-curah. 

Memang sangat terbaik dan berbaloi dengan wang yang dilaburkan untuk membelinya. Lagipun, set berpantang Shaklee ni tahan 4 hingga 6 bulan dan memang sangat berbaloi untuk nilai wang anda. Jom saya kongsikan testimonial saya sendiri mengenai set berpantang Shaklee yang saya pernah postkan di sebuah group di FB ketika saya berpantang yang lalu.


ini adalah testimonial saya sendiri.. :)

Sekiranya puan mengalami masalah buasir ketika bersalin, boleh rujuk entry saya yang sebelum ini dan untuk makluman, set berpantang ini boleh diambil bersekali dengan set buasir yang saya ceritakan sebelum ini.

Jom kita tengok apa yang ada dalam set berpantang Shaklee ni. 

1. Vitalea


Multi vitamin & Multi mineral

Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Vitalea akan membantu melengkapkan keperluan nutrisi bagi ibu yang sedang berpantang
2. B Complex 


B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. B Complex akan membantu ibu yang sedang berpantang lebih bertenaga dan berada dalam emosi yang stabil dan tenang

B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh.
3. Zinc Complex


Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. Zinc complex juga memainkan peranan penting dalam proses penyembuhan luka selepas bersalin sama ada bersalin secara normal atau pembedahan, sama ada luka luaran mahupun dalaman. 

4. Vitamin C Sustained Release


Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan. Vitamin C akan membantu menyembuhkan luka dengan lebih cepat.
   Dekat bawah ni saya kongsikan soalan-soalan biasa yang diterima mengenai set berpantang Shaklee:


1.    Bila boleh mula makan Set Berpantang ini? 
Set berpantang Shaklee boleh mula dimakan sebaik sahaja bersalin bermula hari pertama dan perlu diteruskan sepanjang tempoh penyusuan susu ibu bagi membekalkan nutrisi dan tenaga yang diperlukan oleh ibu dan anak.
2.    Saya ibu breastfeeding, selamatkah produk ini? 
Set berpantang Shaklee sangat selamat dan bagus untuk membantu menggalakkan pengeluaran susu ibu serta membantu menurunkan jaundice bayi sekiranya ada.
3.    Sesuaikah Untuk Ibu Bersalin Pembedahan? 
Set berpantang Shaklee sangat disarankan untuk ibu yang bersalin secara normal mahupun secara pembedahan.
4.    Harga Set Berpantang Shaklee 
Untuk mendapatkan harga set ini, puan boleh sms atau whatsapp saya 019-2177110 (Puan Adila) dan saya akan memberikan harga. Untuk makluman puan juga, harga produk lebih jimat sehingga 30% sekiranya puan mendaftar menjadi ahli Shaklee.
5.    Perlukah ambil Jamu atau Herba Berpantang lain
Tiada masalah untuk puan mengambil jamu lain juga mahupun tidak mengambil apa-apa jamu. Untuk makluman puan, set berpantang Shaklee lengkap untuk membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan bagi tujuan penyembuhan luka dan memberikan tenaga.
6.    Cara Makan Set Berpantang Shaklee 
Saya akan guide cara makan yang betul dan cara makan ini akan diberikan bersama-sama parcel puan nanti dan puan berhak menerima rundingcara mengenai cara makan dan tips-tips menarik mengenai penyusuan susu ibu daripada saya.

Anda berminat untuk mencuba set berpantang Shaklee? 


Hubungi saya: 

Your trusted Shaklee Independent Distributor
iR Nurru Adila (Puan Adila)
ID No: 908460
019-2177110


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

You Might Also Like

0 comments