Shaklee Phytocol-ST MAMPU menurunkan kadar KOLESTEROL dalam darah

6/11/2014

Yeay! Shaklee lancarkan produk baru lagi! namanyaaa... Shaklee Phytocol-ST. Saya sangat seronok kerana supplement ini khusus untuk mereka yang mementingkan kadar pengurangan KOLESTEROL dalam darah. Saya sangat teruja sebab akhirnya saya ada satu produk khas yang boleh saya bekalkan kepada Ibu saya yang tersayang setiap bulan. Ya, ibu saya ada masalah kadar kolesterol tinggi dalam darah, sehinggakan kena makan ubat hospital. Seboleh mungkin saya taknak lagi dia bergantung pada ubat hospital tu kerana pengambilan dalam jangka masa yang panjang mampu merosakkan hati.... alhamdulillah diberi peluang kenal dengan Shaklee dan diberi peluang untuk kenal produk baru ni - Phytocol ST. 


Apa kandungan Phytocol-ST ni sebenarnya? 

Phytocol-ST Shaklee mengandungi 2000mg (2 gm) phytosterols yang sangat baik untuk anti kolesterol.

Apa pula Phytosterols

Phytosterols adalah yang merangkumi sebatian sterol dan stanols tumbuhan yang merupakan sebatian yang serupa dengan kolesterol.

"Sterol tumbuhan telah ditunjukkan untuk menurunkan / mengurangkan kolesterol dalam darah dan boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari."The European Foods Safety Authority (EFSA).  

Menurut kajian oleh EFSA, kolesterol darah dapat dikurangkan secara purata sebanyak 7 kepada 10.5% jika seseorang menggunakan 1.5-2.4 gram sterol tumbuhan dan stanols setiap hari. Para saintis mendapati bahawa kesan ini terhasil dalam jangka masa 2-3 minggu pertama. Kajian jangka yang lebih panjang kemudiannya dilanjutkan sehingga 85 minggu, dan hasil membuktikan bahawa kesan kolesterol yang dapat dikekalkan.

Selain daripada itu, Health Canada telah mengkaji bukti 84 percubaan terkawal secara rawak yang diterbitkan antara 1994-2007 yang melibatkan suplemen phytosterol. Terdapat purata pengurangan 8.8% dalam LDL-kolesterol diperhatikan pada pengambilan min 2 gram setiap hari. Health Canada membuat kesimpulan bahawa bukti saintifik yang mencukupi wujud untuk menyokong hubungan antara penggunaan phytosterol dan kolesterol darah tinggi.

Menurut American National Institute of Health (NIH), badan ini mencadangkan pengambilan phytosterols sebanyak 2,000 mg sehari bagi mengawal tahap kolesterol dalam tubuh. Untuk kesan yang lebih optimum nutritionist Shaklee mencadangkan Phytocol-ST diambil bersama Coqhealth Plus.


Bagaimana Cara Phytocol-ST Menurunkan Kolesterol?

Phytocol-ST ini diambil sebelum makan dan akan membentuk satu lapisan yang akan menghalang kolesterol dari masuk ke saluran darah.

Phytocol-ST ini akan mencegah penyerapan kolesterol dan akan menurunkan kolesterol jahat (LDL) di dalam badan.

kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan saluran darah tersumbat dan menyebabkan masalah seperti darah tinggi, stroke, saluran jantung tersumbat dan sebagainya.

Bagaimana Phytosterols berfungsi??

Phytosterols (molekul yang berwarna hijau dalam gambar) yang menyerupai sebatian kolesterol akan berada di lapisan luar kolesterol (molekul yang berwarna kuning) dan seterusnya menghalang kolesterol terus masuk ke dalam darah, sebaliknya terus dikeluarkan daripada badan melalui sistem perkumuhan. 

Kadar kolesterol yang tinggi dalam darah boleh mengakibatkan salur darah tersumbat dan berisiko tinggi untuk menghadapi STROKE, darah tinggi dan serangan jantung. Kolesterol dan jantung sangat berkait rapat dan merupakan pembunuh senyap yang mampu membunuh seseorang secara tiba-tiba tanpa mereka sedari sebenarnya mereka ada masalah kolesterol tinggi dan jantung tersumbat.


pastikan anda dan mereka yang anda sayangi BUKAN salah seorang daripada 
mereka yang mengalami masalah tinggi kolesterol!


Berminat untuk cuba Phytocol-ST? 

READY STOCK!

click image to place your order

Hubungi saya:

iR Nurru Adila (Puan Adila)
019-2177110
nurruadila@gmail.com

You Might Also Like

0 comments