tips membeli produk Shaklee dengan harga AHLI!

"kak, boleh bagi saya harga ahli?"...



sejak seminggu dua ni, saya sangat kerap menerima pertanyaan macam tu. lebih-lebih lagi sekarang ni bila Shaklee kuatkuasakan peraturan tegas supaya harga ahli hanya layak dijual kepada AHLI Shaklee sahaja. menderu-deru terima wassap dan sms memujuk untuk dapatkan diskaun.  pastu surveyyy lagi... keje survey harga je semata-mata nak dapatkan yang murah. penat kan dik?.. duit pun habis bersms dan call bagai... alahaii....kalau tanya kat akak ni, memang nakkk sgt tolong adik-adik semua, bagi semua dpt harga ahli. kan? tapi apakan daya, harga ahli hanya utk yang mendaftar sebagai ahli dan keahlian kami ni boleh kena suspend kalau jual harga lebih rendah daripada retail price (RP). kejam ke? 

sebenarnya tidak... kalau adik di tempat akak, adik akan faham kenapa Shaklee terpaksa ambil tindakan drastik macam ni. Ini adalah tak lain tak bukan adalah untuk menyelamatkan pasaran Shaklee, supaya tidak ada pihak yang tidak bertanggungjawab jual harga bawah harga ahli semata-mata kerana nak sales. salah tu dik non. so Shaklee selaraskan harga jualan. sebenarnya selama ni memang dah ada RP ni, tp sebelum ni tak kisah nak jual harga berapa asalkan jangan bawah harga ahli. tp nampak gayanya ramai yang langgar P&R ini... :)

lepas dh penat-penat survey harga, bila dah dapat barang, confuse pulak cara makan, kan? tanya sana...tanya sini... bila dealer bg explanation pun kadang confuse lagi sebab byk sgt cara makan, kawan kepada kawan bgtau mcm ni, makcik sedara bagitau mcm tu, atuk sebelah nenek tiri bagitau cara cepat, kawan ofis isteri member bagitau cara lambat.. macam-macam kan? pastu... surveyyy lagi... last-last sebab tak dapat kesan seperti yang dikehendaki, terus skip takmo amek bitamin dah sebab dh fedup.. padahal cara makan tak betul, main taram je kan... adehh penatnya...bazir duit beli mahal-mahal, khennn??...




pastu bila tengok member dah jadi kaya raya sales masyuk juta-juta (propa dulu ni tp tak mustahil), terus rasa mcm "dia tak apa lah...berniaga Shaklee..." padahal??? PELUANGNYA SAMA jerr...yg tukang cakap tu pun ada juga peluang utk berniaga Shaklee... aisehhh... kan? 

penatnya survey harga, survey cara makan...cari harga murah sana sini, cari dealer yg boleh COD semalam walaupun baru order arini, cari cara makan tak jumpe-jumpe yang betul, confuse sana, confuse sini, last-last ngangaaa tengok kawan-kawan ada side income lebatt... anda ke tu? eh.. bukan kut kan? ;)

so, soalan saya.... kenapa tak mendaftar menjadi ahli sahaja?? ke anda ingat rege nak jadi ahli mahei tersangat sampai kena beli stok beribu-ribu tiap-tiap bulan? tanggapan itu salah sama sekali... yuran nak jadi ahli tersangatlah murah je RM65 + RM10 postage, total jadi RM75 je.. dan penjimatan?? MasyaAllah, memang tersangat banyak sebenarnya... eh, eh, nak jadi ahli secara PERCUMA pun boleh je. ada cara dia. tinggal nak dengan taknak je. 

bila dah jadi ahli sah-sah akan dapat harga ahli dah, penjimatan sehingga 20-30% daripada harga retail. dan kalau kata bulan tu beli lebih sikit atau ada kwn-kwn tumpang order sekali, siap boleh dapat cash rebate lagi... bila kita beli brg shaklee guna ID kita sendiri, kita akan dapat point dik, so kalau kena gayanya point tu dia tukarkan jadi cash. dah la jimat dgn harga ahli, dapat lagi cash rebate.. untung la kan? 

pastuuu...bila dh jadi ahli ni, cthnya mendaftar dengan saya la kan, saya masih je layan adik-adik semua mcm customer saya macam biasa, takde masalah. so takde susah mana nak order ke ape ke, sebab saya masih at your service my dear. daku boleh membantumu dik. tak de hal.

pastu lagi, kalau dh daftar, saya akan masukkan dalam group discussion awesome kami, nak tanya pasal produk hape ke, cara makan yg betul ke, anytime. dan kami memang pakar dengan produk yang kami jual. tanya je nak tau pasal produk yang mana, insyaallah saya dan rakan-rakan boleh bantu. semua org yang amalkan sesuatu mesti nak dapatkan kesan yang bagus kan? alangkah rugiiinya kalau beli dan makan tapi cara pulak salah dan tak betul, elok2 niat nak kuruskan badan, terus jadi tergemuk balik atau lagi gemuk. kan tak seronok gitu kan? 

group kami ramaiii yg income dh 4-6 angka tau, bukan omong-omong kosong, bukan dengan cara cari org, dpt hasil. ini bukan caranya. kami memang jual barang dan bonus berangka-angka tu hasil daripada jualan kami..

lagi... kami dalam group Shaklee ni dah macam adik beradik, macam-macam benda boleh discuss sama-sama, dapat ramai kawan-kawan yang positif... untung dpt sharing knowledge dan kenal lebih ramai orang-orang yang sangat baik... 

dah tu, apa tunggu lagi? anda boleh hubungi saya segera 019-2177110 (Adila) atau email nurruadila@gmail.com dengan soalan:

"kak dila, macam mana saya nak jadi ahli ye? saya nakkkk sgt jadi ahli"...

atau.. 

"kak dila, saya sangat berminat nak menjadi ahli Shaklee. menyesal sungguh tak jadi ahli awal-awal.." 


sila click supaya tak menyesal! :)


Your trusted Shaklee Distributor;
Nurru Adila Ibrahim
ID No: 908460


Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!