Jom Hebat Mega 2014, menyingkap kisah kejayaan dan motivasi!!

4/07/2014

Sungguh saya bertuah kerana diberikan peluang oleh Allah swt untuk berada dalam group Shaklee yang betul. Saya berbangga dan sungguh seronok sekali kerana menjadi ahli Shaklee di bawah group yang sentiasa advance dan inovatif mencipta seribu macam perkara baru yang sangat-sangat mengujakan kami. saya tidak pernah down dan stress di kala kesemua ahli lain bersemangat dan mempunyai ukhuwah yang sangat jitu walau tidak pernah saling mengenali. 


Menjadi ahli Shaklee bukan sekadar saya dapat side income 4 angka, tetapi lebih daripada itu. Kalau ikutkan, dengan jawatan saya di pejabat dan pendapatan saya dan suami, sudah lebih dari cukup untuk menyara kehidupan kami sekeluarga. tetapi, kami tetap seronok untuk terus terlibat dengan perniagaan Shaklee ni supaya kami boleh mempunyai lebih banyak PILIHAN dalam kehidupan.

Ini salah satu perkara yang penting yang saya dapat daripada group Shaklee kami. Life is all about choice. saya boleh memilih untuk menjadi insan biasa-biasa sahaja mahupun menjadi insan luar biasa. saya boleh memilih untuk duduk dalam comfort zone lama-lama ataupun cuba keluar daripada comfort zone dan membuat perkara baru yang lebih menyeronokkan. 

Sebelum ini, motivasi utama saya bersama Shaklee adalah escapism. di kala saya stress dengan pekerjaan hakiki saya di pejabat, sekurang-kurangnya saya ada perkara lain yang lebih menyeronokkan di luar waktu pejabat (contohnya saya boleh luangkan masa untuk layan soalan customer, baca buku-buku dan join discussion berkaitan kesihatan, packing barang nak cod/pos dan jumpa rakan-rakan baru). 

Tetapi sekarang, motivasi saya adalah untuk hidup dengan BEBAS MEMBUAT PILIHAN

saya boleh memilih untuk makan di warung biasa di kala saya mampu makan di restoran 5 bintang.
saya boleh memilih untuk membonceng motor dengan suami ke pejabat di kala saya boleh memandu kereta import yang lebih mahal. 
saya boleh memilih untuk pergi jalan-jalan ke Kundasang atau Pulau Redang di kala saya mampu berjalan-jalan ke London dan kota mahal. 
saya boleh memilih untuk menyimpan duit tabungan 5ribu sebulan di kala dulu nak simpan 500 ratus pun dah terketar-ketar... 

seronok bukan? 

Saya seronok berkongsi kebaikan dengan rakan-rakan dan pembaca blog saya. 

Kalau saya boleh hidup secara sihat dan dapat banyak manfaat daripada Shaklee, saya juga inginkan semua kawan-kawan dan pembaca blog saya juga dapat hasil yang sama. 

Kalau saya berjaya bantu keluarga ringankan beban perbelanjaan bulanan melalui bisnes Shaklee, saya juga mengajak anda melakukan perkara yang sama dan sama-sama merasai apa yang saya dapat rasa. Lillahi Taala. Penglibatan saya bersama Shaklee adalah kerana Allah dan perkongsian saya bersama anda juga adalah kerana Allah swt. 

Di kala hidup terasa makin menyesakkan dengan kenaikan kos sara hidup, perbelanjaan perubatan yang semakin mahal dan kadar inflasi yang kian meningkat, sedikit sebanyak bisnes saya yang tak seberapa bersama Shaklee ini dapat membantu meringankan beban saya sekeluarga.

Dibantu dengan support group yang sungguh luar biasa hebatnya. yang advance, yang inovatif, yang dinamik dan yang mengikuti perkembangan dan arus semasa. saya bangga berada dalam group kami yang super awesome. Lebih-lebih lagi dengan pelancaran rebranding group kami - iReach pada sesi Jom Hebat Mega 2014 pada bulan lepas. Kami berkongsi segala pengalaman, kemahiran, tips-tips kencang dan tak lupa juga ada sharing motivasi Magnet Diri daripada saudara Amin Idris. Teruja! itulah satu-satunya perkataan yang dapat menggambarkan bagaimana bestnya Jom Hebat Mega 2014! dan saya sangat-sangat pasti MOREEEE to COME!!


Jom Hebat MEGA 15 Mac, 2014 - iReach Highlights from Zainul Anuar on Vimeo.


Jom sama-sama tengok beberapa gambar yang ada sekitar Jom Hebat Mega 2014 yang lalu. Anda PASTI tidak akan menyesal sekiranya mendaftar menjadi ahli Shaklee bersama kami! 


JOM HEBAT MEGA 2014 - 15 MAC 2014

dari kiri; saya, 'mak' saya (aziyana) & fazni ('anak' saya)

apabila Amin Idris beraksi, pasti tidak akan kering gusi.. hahaha ;)


gambar ini ada di laman FB Amin Idris Official Page 

Boleh lihat link untuk Jom Hebat Mega 2014 di sini Amin Idris Sana Sini dan di sini Abrar Training & Event Management. #JomHebatMega2014

Ingin mendaftar menjadi ahli Shaklee bersama kami? Boleh hubungi saya: 


Your Shaklee Independent Distributor
iR Nurru Adila Khairy
ID No: 908460
019-2177110
Email: nurruadila@gmail.com


You Might Also Like

0 comments