day 8: The best place you’ve traveled to..

12/16/2013

day 8.... tajuknya adalah "The best place you’ve traveled to".. 



setakat ni, saya dah pernah pergi ke Bandung, Singapura, Bangkok, Islamabad, London, Moscow.. tapi walau ke mana pun saya pergi, memang Malaysia tetap di hatiku... biasanya paling lama saya boleh tahan hanya 5 hari... KENAPA?? 

kerana saya akan rindukan masakan dan makanan kat Malaysia!! terutamanya TEH TARIK. masa gi London dulu, saya makan dekat Malaysian Hall je, so memang ada Teh Tarik tu.. tp tetap tak sama dan tetap rindukan Malaysia, sebabnya dekat negara lain, diorang takde susu pekat manis. biasanya diorang guna creamer atau fresh milk je. so cuba bayangkan TEH TARIK dibancuh dengan menggunakan tea dan fresh milk?? urgghhh tak kaw macam kat Malaysia... (wpun sbnrnya susu pekat manis tidak menyihatkan hehe)  

tapi soalan utk day 8 ni seolah-olah macam sama je dgn entry yang Day ke 3 ni?? --> place-that-you-are-in-love-with?? kan? kan?  so kalau saya jawab soalan Day ke-8 macam ni boleh???

SILA RUJUK ENTRY DAY 3 

sebab so far, dalam banyak-banyak tempat saya pegi tu rasanya setakat ni mmg London la yg paling syok! sebab muraahhh boleh shoppinggg tak hengattt... tapi kalau nak baca mengenai tempat-tempat yang saya pernah pegi, boleh refer entry-entry saya sebelum dekat sini --> TRAVELOGUE

hehehe... till then..

berminat nak jadi ahli Shaklee?? kami memang best... haha ;)

Jom baca entry lain yang berkaitan dengan Cabaran 30 days entry challenge ni:



You Might Also Like

0 comments