day 2: meaning behind your blog name | why MommieSafiyyah??


agak-agaknya pembaca mesti dah boleh agak kenapa nama blog ni MommieSafiyyah kan? ofkos lah sebab blog ini dimiliki oleh ibu kepada seorang anak yang bernama Safiyyah. Anak-anak saya panggil saya "Mummy", tapi instead of Mummy, saya tukar sikit ejaannya menjadi Mommie.. :)

Anak pertama saya namanya Khairunnisa Safiyyah binti Khairiwan dan kami sekeluarga memang panggil dia "Safiyyah", takde name pendek-pendek, memang panggil full "Safiyyah".. tapi lepas dia dh ada adik, dia selalu bahasakan diri dia sebagai "kakak" dan panggil adiknya sbg "adik". Blog ni dh ada sejak 7 Mac 2011. kalau ikutkan dulu saya ada blog lain, tapi dh delete dan start semula dgn blog ni.. Jom terjah entry pertama saya dulu --> entry pertama blog MommieSafiyyah. 

inilah dia permata hati kami..

Khairunnisa Safiyyah binti Khairiwan


big girl dh kakak Safiyyah.. :)

Safiyyah masa baby.. :)


Sekarang Safiyyah dah besar dh... 20 November 2013 yang lepas, dia dh menyambut kelahirannya yang ke-3 tahun, siap request nak hadiah jam tangan color pink! Safiyyah ni jenis 'ganas' sikit budaknya, lasak dan tak main permainan budak-budak ppuan.. biasa permainan yang dia sgt layan ialah "lego" dan ada satu lori kecik milik abg sepupu dia... haiyaa... tapi kami sendiri sebagai ibu bapa memang tak pernah belikan apa-apa mainan pun, cuma ada yang org bagi je, tp dlm masa 5minit pertama je dia layan.. Safiyyah lebih gemar main "susun-susun buku" dan "susun-susun stok vitamin Shaklee" saya kat rumah tu... haha :)


Safiyyah & hadiah birthday daripada Atok & Nenek 

ini watermark blog ni..


ini watermark kami.. bila jumpa watermark sebegini, ini bermakna, gambar berkenaan adalah kami yang punya.. :)

Untuk makluman pembaca blog ni, saya ada satu fanpage yang saya juga berikan nama MommieSafiyyah.com dan profile picture pun guna gambar Safiyyah..

Jom like page kami --> MommieSafiyyah.com

Nak berkenalan dengan kami lebih dekat --> JOM JADI AHLI Shaklee bersama saya!


4 comments

kawe lagi suko dan berminat lauu demo updte sal kakak n adik syahm,i... acoocmeiii!

Reply

crito lah lg pasal kakak n adik syahmiii!! pelisss!

Reply

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!