Meal Shakes Shaklee | multivitamin untuk semua golongan

10/02/2013

Hari ini saya ingin berkongsi mengenai satu produk Shaklee yang sangat bagus untuk kanak-kanak dan juga dewasa iaitu Meal Shakes Shaklee.Apakah Meal Shakes?

Meal Shakes adalah merupakan mulitvitamin yang menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Meal Shakes menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.

Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti  dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi sehingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin dan sebagainya. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

Siapakah yang memerlukan Meal Shakes?


Meal Shakes Shaklee dihasilkan untuk semua golongan - bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shakes Shaklee merupakan pilihan bijak. Meal Shakes Shaklee sangat sesuai untuk:

1) Kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit, kurang selera makan atau memilih makanan.

2) Ibu-ibu yang sedang mengandung, menyusukan bayi mahupun yang baru bersalin.

3) Mereka yang kurang gemar mengambil vitamin dan supplemen dalam bentuk tablet/pil kerana Meal Shakes adalah dalam bentuk serbuk yang boleh dibancuh mengikut selera masing-masing, tetapi masih mendapat khasiat multivitamin dan mineral.

4) Mereka yang ingin menambahkan berat badan dan mengekalkan berat badan yang ideal.

5) Meal Shakes juga sesuai diambil oleh warga tua yang susah menelan makanan dan sukar untuk mendapatkan khasiat daripada makanan disebabkan oleh faktor penyakit atau memilih makanan atau kurang selera makan.


Apakah kelebihan Meal Shakes?

Membekalkan Nutrisi kepada Sel Tubuh
Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

Membantu Tumbesaran
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar

Anti oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan

Mengembalikan Seri Wajah
Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik

Detoksifikasi
Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus

Rasa yang Lazat
Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktosa semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Meal Shakes Shaklee, anda boleh menghubungi saya hari ini di talian 019-2177110 (sms/whatsapp) atau email kepada nurruadila@gmail.com.

Penghantaran secara COD di kawasan Kuala Lumpur (seperti yang dinyatakan di atas) dan saya juga membuat penghantaran ke seluruh negara melalui courier service. 


You Might Also Like

0 comments