GLA Shaklee untuk kulit berseri-seri kemerahan secara semulajadi!


lately, ramai yang whatsapp/sms saya mencari produk Shaklee untuk kulit cantik. biasa set yang kami akan suggest adalah set D iaitu Vitamin E, Vitamin B Complex dan Vitamin C

tetapi, buat anda yang mencari satu produk yang paling terbaik untuk kecantikan kulit, saya nak suggest satu produk Shaklee yang amat-amat saya suka iaitu GLA COMPLEX Shaklee! haaaa.... apa yg bestnya GLA ni??
GLA Complex Shaklee yg awesome! :)
Perbezaan Shaklee:

Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) yang ada di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO). mesti ramai wanita yang amalkan EPO kan? manakala, GLA Shaklee ni pula diekstrak daripada borage yang mengandungi lebih daripada 2 kali ganda GLA dalam EPO! nampak kelebihan GLA Shaklee di situ?? Borage ni juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabilty dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. (3 kali lebih ok. hehe). Shaklee mengekstrak GLA daripada borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Lagi pulak, GLA Shaklee ni digabungkan pula dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Nampak tak betapa specialnya GLA Shaklee ni? 

Sumber Asli GLA Shaklee:

BORAGE SEED --> 17% - 25%
BLACKCURRANT --> 15% - 20% 
EPO --> 7% - 10% 

Apa dia fungsi dan manfaat utama GLA Shaklee ni ye?

  • Herba tradisi yang dipercayai - Borange adalah herba kegemaran orang Barat yang mampu merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina;
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron -  GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki sistem PMS seperti senggugut, mood swing, water retention dan sakit pada payudara;
  • Melambatkan menopaus - mmeperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda;
  • Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuk, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser;
  • Memperbaiki inflamasi kulit - mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan (jeragat), tinea dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma artritis. 
  • Menghalang komplikasi diabetes - merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi. Sebab tu, GLA sangat sesuai untuk penghidap diabetes.
  • Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan - merendahkan kolesterol LDL (kolesterol jahat), menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit (ada shaping) dan otot untuk mencapai bentuk badan cantik. 
  • Menghalang tekanan darah tinggi - GLA juga bagus untuk menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi dan mengelak masalah jantung. 
  • Memperbaiki tekstur rambut - memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur. 

Kesimpulannya, suka saya nak tekankan di sini bahawa GLA Complex Shaklee sangatlah bagus untuk mengatasi masalah seperti berikut iaitu:

  • JERAGAT. (bintik penuaan)
  • PARUT JERAWAT. (tona kulit lebih sekata)
  • KULIT KERING. (kulit akan lebih lembut, lembab, berseri-seri dan kemerahan secara semulajadi)
  • RAMBUT KERING. (rambut akan lebih lembab dan lembut)

Saya juga mengamalkannya setiap hari tanpa gagal! hehehe... selain daripada bagus untuk kulit, GLA Shaklee juga terkenal untuk meningkatkan kesuburan wanita (nnti saya share di entry yang lain) dan pada masa yang sama juga bagus digunakan sebagai perancang keluarga. Eh? macam mana tu?? kena lah tanya saya.. :)

Cepat-cepatlah cuba. Sebab memang terbaik sangat-sangat. Amalkan dengan konsisten, orang lain akan dapat lihat hasilnya nanti...

Suka tak kalau orang tegur "wahhh nampak makin berseri la sekarang ni, apa rahsianya??"... rahsia ni lah yang saya tengah kongsikan ni, lebih baik cuba. Confirm anda suka juga seperti saya!

Nak tengok tak pengalaman pengguna yang sangat sukakan set cantik Shaklee, beliau nak jadi cantik untuk suami tu... jom tengok apa kata beliau..

Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.





** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!