ISLAMABAD ~ PART 4

9/04/2013

[ISLAMABAD - Part 4]

tapi kesian tau Pakistan ni, susah nak dpt bekalan seafood, sbb sempadan negara dia semua tanah, kat belah hujung cinonet je ada sumber air laut iaitu Karachi. So, dekat Islamabad tu ada satu je kedai jual seafood, dan mengikut wife Defence Attache infor sy, punyalah kerek gile tokey kedai tu sbb dia sorang je yg jual seafood. dan kat sana, diorang jual sotong yg dh bersih. ye dh bersih, takde janggut kulit bagai pun. haha. kesian org yg suka makan janggut sotong terpaksa tunggu balik malaysia atau pegi karachi baru dpt cari sotong yg berjanggut. 



negara2 bersebelahan dgn Pakistan boleh dikatakan negara2 yg tak stabil belaka, zon merah. kalau tgk peta yg diorang present kat kami, mmg kesian sbb ancaman terrorist. tapi xleh nak buat apa, kita cuma boleh kata "ooooo....." je la kan? hadeii...tanda sempadan pun xde kat sana, masuk gitu je sebab sekeliling Pakistan adalah negara2 lain. 












bapa kemerdekaan Pakistan nama dia Muhammad Ali Jinnah. diorang mmg cukup sayang kat Ali Jinnah ni. dia ni kira founder Pakistan la kiranya. yg membawa Pakistan keluar drp India, membawa Indian Muslim keluar daripada India dan membentuk negera sendiri. Biasanya kalau kat negara lain, yg menjadi 1st Lady adalah wife kepada PM kan, tp berlainan dengan Pakistan ni, sbb yang menjadi 1st Lady zaman Ali Jinnah ni adalah adik perempuan dia, yg bernama Fatima Jinnah.




-TAMMAT-

##sumber gambar: handfone blackberry saya je, ... hehehe :)

You Might Also Like

1 comments

  1. alangkah bestnya kalau ada gambar... cam ner nak buat.... gambarkan kat kepala je lah...

    ReplyDelete