CoQHealth Plus Shaklee - penyelesaian untuk kesihatan JANTUNG anda!

9/10/2013

Post saya dalam entri ini Kenali CoQ10, ada menceritakan mengenai apa yang dimaksudkan dengan koenzim Q10 dan bagaimana ia memainkan peranan untuk membantu badan berfungsi dengan baik. Jom kita semak kesan CoQ10 terhadap penyakit-penyakit berikut:


1) Kegagalan jantung kongestif (CHF)

Kebanyakan kajian saintifik telah membuktikan bahawa Coq 10 boleh membantu bagi pesakit yang mengalami kegagalan jantung kongestif (CHF ). Dalam keadaan ini serius, otot jantung menjadi lemah dan menyebabkan peredaran darah terganggu dan sesak nafas.

Orang yang mempunyai CHF mempunyai jauh lebih rendah tahap Coq 10 dalam sel-sel otot jantung berbanding orang yang sihat. Ramai penyelidik perubatan telah cuba menggunakan Coq 10 sebagai rawatan untuk kegagalan jantung.

2) Cardiomyopathy

Cardiomyopathy adalah nama am yang diberikan kepada keadaan di mana otot jantung secara beransur-ansur menjadi berpenyakit. Beberapa kajian menunjukkan bahawa supplemen Coq 10 amat berguna untuk mengatasi masalah cardiomyopathy.

3) Hipertensi

Pengambilan Coq 10 mampu mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypertension.

4) Pemulihan Serangan Jantung

Hasil kajian menunjukkan bahawa pesakit-pesakit yang baru-baru ini telah mengalami serangan jantung dan mengamalkan Coq 10 kurang mengalami masalah ketara berkaitan jantung seperti angina pectoris atau arrhythmia  atau serangan jantung berulang.

Walaubagaimanapun, individu yang pulih daripada serangan jantung tidak perlu mengambil apa-apa herba atau makanan tambahan kecuali di bawah pengawasan doktor .

5) Penyakit Parkinson

Satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2002 meningkatkan harapan bahawa Coq 10 mungkin membantu melambatkan perkembangan penyakit Parkinson. Dalam percubaan ini 80 orang dengan penyakit Parkinson telah diberikan sama ada Coq 10 ( pada dos 300 mg , 600 mg, atau 1,200 mg setiap hari). Hasil ujikaji ini telah mendapati pesakit di peringkat awal penyakit ini tidak tidak lagi memerlukan ubat. Hasil ujikaji ini juga menunjukkan bahawa Coq 10, terutamanya pada dos yang tinggi, mungkin telah memperlahankan perkembangan penyakit. 

CoQHealth Plus Shaklee


CoQHealth Plus Shaklee mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan esktrak Teh Hijau. CoQHealth telah ditunjukkan dapat:
  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

Perbezaan Shaklee:

1) Untuk mendapatkan jumlah yang setara dengan 28mg CoQ10 di dalam CoQHealth Plus, anda perlu memakan hampir 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli. Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E dipercayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam VitaminE kerana CoQ10 membantu mengitar dan menjana semula vitamin E, untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel-sel tubuh.

2) Ekstrak teh hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium (lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung).

3) CoQ10 berasal daripada sumber semulajadi melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu-satunya CoQ10 semulajadi daripada yis yang ditapai yang terdapat pada masa kini, yang sumbernya telah diuji dan diyakini ramai secara meluas mempunyai kualiti yang tinggi dalam sumber bioketersediaan CoQ10nya.

4) Tanpa Gluten.


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

You Might Also Like

0 comments