Untungnya Menjadi Ahli SHAKLEE!

6/20/2013

Untungnya menjadi AHLI Shaklee dan berbisnes bersama kami!

Kenapa saya kata menguntungkan?

Jom kita baca pengalaman yang dikongsi oleh Cery Mamafaiz, our group leader yg SUPERB!

  • Saya tak perlu duduk mengadap depan komputer or laptop or smartphone 24jam. 1tahun setengah pertama menjalankan bisnes online, saya masih lagi bekerja sepenuh masa sebagai jurutera dan bisnes online ni hanya part time. Saya hanya peruntukkan 2-3jam tengah2 malam aatau sekitar 3pagi untuk bisnes online
  • Saya tak perlu nak keluarkan duit yang banyak untuk upah orang buat renovation decoration kedai sebab saya hanya perlukan 'kedai' alam maya iaitu facebook fanpage atau pun blog. Kos untuk make up blog pun tak sampai ribu2 atau puluh ribu. Lagipun banyak sekarang blog yang bagi tutorial percuma.
  • Saya tak perlu bersiap cantik2 macam nak pergi ofis. Pakai baju tidur pun boleh study dan ikut kelas melalui online. Kan dah jimat masa.. masa itu emas....
  • Untungnya sekarang saya enjoy income pasif..residual income dan kini tak perlu pulun buat sales. Hanya fokus coaching dan enjoy extra time.....  Siapa sangka bonus bulanan awalnya hanya RM1000++ telah menjadi 6 angka selepas  2tahun berusaha dan sehingga kini angka itu kian membesar.. Bukan once off yer..ianya bulanan..Siapa yang taknak increment bonus bulanan kadang2 mencecah 20% setiap bulan... untung bukan
  • Tak perlu nak sewa atau beli kedai untuk letak produk saya. Tak perlu berpeluh menunggu di kedai dari pagi ke petang. Hanya paparkan  produk di 'kedai' alam maya
  • 'Kedai alam maya' saya beroperasi 24jam. Bila bila masa sahaja orang di luar sana boleh melawat blog or facebook saya walaupun saya sedang tidur
  • Saya tak perlu nak keluar rumah selalu untuk pos produk atau bertemu pelanggan. Segalanya dihujung jari.  
  • Saya dapat tambah ramai kawan baru dari seluruh negeri Malaysia hanya melalui alam maya. Lingkungan kawan saya tak terhad di tempat kerja atau sekitar rumah saya atau  keluarga sahaja
  • Saya dapat peluang tambah kerja amal kerana apa jua ilmu yang saya kongsikan menjadi saham utk bekalan akhirat
  • Untungnya saya boleh menggunakan bonus bulanan yang besar itu untk memberi lebih banyak kepada orang diluar sana. Manis rasanya bila hasil dikongsi utk mereka yang memerlukan . Jika saya masih bekerja makan gaji rasanya tak mampu untuk tolong lebih ramai orang
  • Sejak saya berbisnes online juga lah saya berpeluang merealisasikan impian saya menjadi WAHM
  • Bisnes online yang saya pilih tak perlukan modal ribu2 tapi komitmen yang tinggi pada 2-3 tahun pertama. Untungnya tak perlulah nak buat loan ribu2
  • Selepas setahun setengah berbisnes online, saya berhenti kerja dan dapat fokus speenuhnya masa saya pada bisnes online ini. Semestinya menguntungkan sebab sambil saya berbisnes, anak dan famili saya ada depan mata saya dan saya menjadi boss kepada masa saya. Sambil masak atau baring2 pun boleh layan bisnes online


credit to: pengalaman Cery Mamafaiz, our group leader yg superb!!

You Might Also Like

0 comments