Set Berpantang Pilihan saya :)


assalamualaikum.. :)

dalam entri yang lepas mengenai pemilihan set berpantang, akhirnya saya telah temui set berpantang pilihan hati... alhamdulillah, tekad dan nekad. dlm entri sebelum ni sy ada ceritakan mengenai set berpantang Tanamera kan? dan saya juga ada inform mengenai pembelian loose items utk tanamera. ye, memang benar, akhirnya, saya membeli tanamera tapi secara loose items. kalau ikutkan, saya nak beli 4 jenis barang iaitu, herbal formulation soap, vco, massage oil dan herbal tea. tapi sayangnya herbal tea tidak dijual secara loose item. kena beli set baru boleh dpt herbal tea tu. so, takpe la, takde masalah sgt sebenarnya, so ini adalah barang-barang tanamera yang sy beli secara loose items tu:

VCO x 1 botol

brown formulation soap x 3 ketul

herbal massage oil x 2 botol

kawan saya juga ada kasi set tanamera yang dia belum pakai lagi sbb dia bersalin secara c-sect aritu, so skrg dh ada semua brg (kecuali herbal tea). untuk makluman readers, set tanamera ni takde jamu2, kapsul2 utk makan2 tau, dia cuma ada tea tu je kalau utk dalaman. so, mcm mana sy nak berpantang ni kalau takde jamu/kapsul makan/tea??? mcm mana saya nak jaga kesihatan dalaman tubuh badan saya? macam mana saya nak percepatkan proses penyembuhan luka??

haaaaa....sebenarnya saya saje je cari set bersalin yang takde jamu bagai, sbb saya mmg aim nak breastfeeding baby dan saya mmg taknak la tanggung risiko anak kena jaundice ke apa ke hasil drp kita duk makan jamu2/kapsul tu kan... oleh itu, untuk penjagaan dalaman tubuh badan sy, supaya sentiasa kekal cergas dan sihat, luka pun cepat baik, saya memilih untuk berpantang bersama shaklee!! hehehe... ini bukan pasal sy distributor shaklee tau, sbb kalau sy tak jadi distributor pun saya mmg akan cari jugak supplements shaklee ni sbb mmg tersangat suke!


kalau anda perasan, kebanyakan distributor iklankan set yg sesuai untuk berpantang ni hanya mengandungi BComplex, Vitamin C, Vitalea dan Zinc Complex je. tp saya sangat rekemen supaya ambil juga GLA Complex tu... KENAPA????


benar tu... GLA Complex membantu mengimbangi sistem hormon ibu selepas bersalin... haaaa so, takde la angin meroyan nak dtg ke ape ke.. kan? kan?

hehehehe... anda nak dapatkan set berpantang ni?? boleh hubungi saya ya.. :)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

1 comments:

Pilihlah yg mana terbaik dan sesuai tak kisah. Janji tidak menimbulkan masalah.

Reply

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!