jalan-jalan tgk rumah baru.... hehe :)

11/27/2012

 
sabtu lepas, buat pertama kalinya saya dan suami pegi melawat rumah kami bila dengar khabar berita yg mengatakan rumah kami dh hampir siap, baru la rasa excited nak pegi tengok. katanya insyaAllah bulan 1 nnti akan siap sepenuhnya dan akan dapat kunci. inilah rumah kami tu, tadaaaaa.......





bila dh tengok rumah, mula la excited nak fikirkan utk buat renovation pula. yang paling penting, sebelum pindah masuk, kena make sure kitchen kabinet dh install dulu...... siap dh survey design yg sy suka, lock design tu pastu sementara ni bolehlah survey harga dgn beberapa kontraktor/designer kan? ingat nak tgg HOME EXHIBITION next year je, manalah tahu boleh dpt harga murah dan sempat la simpan duit sikit... kan? kan?
cadangnya sy nak pisahkan dry kitchen dengan wet kitchen. sbb sy ni jarang memasak, malas nak semakkan dapur yang kecik dengan dapur, hob bagai... cadangnya nak extend ruang yard belakang tu jadikan tempat untuk wet kitchen and laundry area kat situ.

dry kitchen idaman kalbu.... nak yg macam ni.... harap2 ada yg boleh buat...
ni untuk wet kitchen dekat belakang yg saya nak extend tu,
tp taknak guna tiles corak kota-kotak mcm ni

update: tapi tadi sy gi blogwalking kat blog rakan satu batch Mawar, terjumpa lak gambar kitchen kabinet yg dia snap kat showhouse. alamak, berkenan jugak la design mcm tu, simple tp nampak praktikal, tak serabut sgt... kalau design ni boleh combine dry dgn wet kitchen sekali, kiranya tak payah extend backyard....hmmmm jimat kos kan? hmmmm lagi...

copy gambar kat blog Mawar ;P

hehehe.... skrg masa untuk mula menabung duit dan tiada lagi istilah joli sakan. huhu.
kesian. sekian.

**sumber gambar: google.

You Might Also Like

5 comments

  1. cantik..cantik..saya suka..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...cantik kan?? duit je yg tak berapa nak cantik ni... hadesss.... ;))

      Delete
  2. sis.kte berjiran :) sy lot 214!

    ReplyDelete
  3. wahh ye ke?? belum masuk pindah dh jumpe jiran... hehehehe... selamat berkenalan! mmg betul2 jiran ni, sblh rumah je ni... hehehe ;))

    ReplyDelete
  4. macam mana dgn renovation? dah jumpa contractor? backyard tu lepas tak utk extend? sbb majlis perbandaran nilai punye syarat ajakan dia kena ikut berapa kelebaran lorong belakang. bila tgk balik, mcm tak x cukup nak extend back yard sbb blkg tu cinonet je kan? tapi, u corner lot lagi byk tanah ma..sy pon lestarian jugak :-)

    ReplyDelete