supplement untuk ibu mengandung

assalamualaikum,
 
arini genap usia kandungan sy 31 weeks 2days. 63 days to go. lebih kurang 2 bulan. due date 24 Jan 2013, insyaAllah...tp anak pertama saya lahir pada minggu ke-38. kena bersedia bila-bila masa je untuk bersalin bila dh masuk bulan Januari nnti. 2nd pregnancy ni alhamdulillah masih ok dan sihat, saya juga makin membulat dh. bila dah masuk 3rd trimester ni, badan dah makin kurang selesa, nak tido tak kena, baring tak kena, duduk tak kena, berdiri lagiii la tak kena, lenguh2 sendi dan sakit belakang juga makin menjadi-jadi. harapkan pertolongan daripada encik suami je tolong picit2 dan ambil supplement Ostematrix.
 
bila dah masuk 3rd trimester ni, saya baru la terhegeh-hegeh nak start makan supplement betul-betul. hadoii..masa awal-awal dulu mmg culas je, kadang-kadang ingat, kadang-kadang lupa. anda semua terutamanya adik-adik dan kakak-kakak yang sedang atau yang nak pregnant jangan jadi macam saya. :P
 
sepanjang pregnancy (sebenarnya sejak dulu lagi @March 2011), saya memang ambil supplements daripada Shaklee. skrg ni baru terhegeh-hegeh jadi dealer pulak. kalau ada adik-adik dan kakak-kakak yang berminat nak amek supplements ni, jangan segan-segan contact saya sama ada melalui email, sms/watsapp, bbm pun boleh atau PM dekat FB pun ok jugak. kalau nak ajak jumpe pun ok je, insyaAllah.. :)
 
ramai yang sedia maklum supplements Shaklee ni boleh tahan jugak harganya (mahal kan?) tapi memang sangat berbaloi dengan hasil yang kita akan perolehi. apa salahnya 'bayar' sikit untuk kesihatan diri kan? tapi, kalau ada masalah dari segi tak cukup bajet ke atau nak try dulu ke (maklumlah nak dpt anak ni kena keluar duit byk utk persiapan dia kan?), saya boleh bantu anda. sebab saya juga ada buat trial pack. so boleh la try dulu, kalau suka dan jatuh cinta, boleh beli fullpack pula (confirm akan jatuh cinta!)
 
kali ni saya nak share pasal set untuk pregnancy, ada 3 jenis (set) yang anda boleh pilih. utk trimester pertama, set pregnancy dengan Energizing Soy Protein (ESP) dan juga set untuk 2nd&3rd trimester (yg ni sangat penting!):
 
 
1) set pregnancy (trimester pertama)
 
 

Vitalea with iron formula

Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B-Complex juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. kekurangan B complex boleh meyebabkan ibu mengalami gangguan emosi dan B Complex membantu kita menjadi lebih bertenaga dan emosi turut seimbang. B Complex Shaklee lengkap dengan asid folik yang penting untuk tumbesaran bayi dalam kandungan dan mampu menguatkan rahim.

Vitamin C 500mg Sustained Release

Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Ostematrix
Shaklee OsteMatrix bukan hanya mengandungi kalsium-magnesium yang penting untuk tubuh, tetapi juga mengandungi Vitamin D yang penting untuk penyerapan kalsium.
Antara kebaikan Shaklee OsteMatrix ialah,
(1) Bantu tidur lena sepanjang malam.
(2) Badan terasa bertenaga & mudah bangun pagi keesokan harinya, terutama apabila digabung dengan pengambilan Shaklee B-Complex.
(3) Menghilangkan lenguh-lenguh & bisa-bisa badan.
(4) Mengurangkan rasa sakit pinggang & kejang kaki terutama buat ibu hamil .
(5) Melawaskan sistem penghadaman – mudah ‘membuang’ keesokan harinya (bukan cirit
birit).
 
 
2) set pregnancy dengan ESP

Energizing Soy Protein – merupakan salah satu produk yang paling laris di pasaran! ESP diperbuat daripada non-GMO (genetically modified organism) soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Sel kita diperbuat daripada protein dan ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit yang sudah mati serta membaiki struktur kulit semula. ESP membantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya.

 
3) set pregnancy (2nd & 3rd TRIMESTER)
 

OMEGA GUARD tu sangat penting bila dah masuk 3rd trimester ni, siapa taknak anak cerdas dan sihat kan? walau bagaimanapun, kita hanya mampu mencuba dan berdoa, yang selebihnya Tuhan yang menentukan... next time saya akan bercerita tentang Omega Guard pula. special entry untuk produk favourite sy ni.. :))
 
boleh email saya kalau berminat nak tahu pasal produk-produk ini ye. insyaAllah saya cuba membantu sebaik yang mungkin.

 Thanks.. :)
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!