4th Maternity and Children Expo 2012... jom kita pegi!!

11/30/2012

 
Jumaat (30 Nov 2012) sehingga ahad (2 Dec 2012) ada 4th Maternity and Children Expo 2012 dekat Midvalley Megamall. Saya tak sabar-sabar pulak nak pegi, nak setelkan barang-barang untuk baby. Checklist dh buat, siap ada checklist bagai sebab takut terlupa walaupun ini kali ke-dua nak melahirkan anak. Mostly byk brg2 anak pertama saya dulu masih ada. Ada yg tak pakai-pakai pun. HEHE. so kali ni tak byk sgt la yang nak dibeli tu, tp bila ditaip balik apa yg nak kena beli mcm banyak jugak (*tadi kata tak banyak, huhu)....
 
 
ni antara barang-barang yang nak beli masa kat sana nanti:
  • Berus Gigi & Ubat Gigi Safiyyah
  • Susu Nan Grow 3 – 3 kotak (kalau ada) 
  • Diapers For Safiyyah (Saiz L) (3 Paket)
  • Diapers For Baby (Newborn  - 1 Paket) & Small (2 Paket)
  • Berus Botol
  • Baby Bath
  • Baby Shampoo
  • Towel (utk baby) – 3 set
  • Putik Kapas
  • Bakul Baju Kotor (beli kat Jusco)
  • Bakul Toiletteries (beli kat Jusco)
  • Baby Oil
  • Minyak Yuyi/Telon/Baby Balsam
  • Sikat Baby
  • Losyen Ruam Lampin
  • Bedak Baby
  • Baju Lengan Pendek / Seluar Pendek (3 Pasang)
  • Baju Lubang2 (2 Pasang)
  • Wet Tissue
  • Diapers Bag
 
banyak la jugak kan... hmmmm.....

You Might Also Like

0 comments