cari set tilam kekabu utk baby baru...

Cerita preparation nak menyambut org baru... haaa...lepas buat last entri lepas pasal 10 pengajaran yg sy dpt drp 1st pregnancy dulu, terus rasa eksaited pulak nak start preparation utk menyambut baby baru... kandungan baru 5 bulan, tp dh terover eksaited pulak dh. Haha. Last 2 weeks, sy mmg duk usya blog2 yang jual set tilam kekabu bayi. Kali ni mmg nekad nak beli tilam kekabu. Ada beberapa blog yg best2 jual tilam kekabu ni. Sy tertarik dengan blog littledje, tp bila tgk byk design yg menarik dh habis, rasa kecewa pula.

Sy kemudiannya buat keputusan utk beli set tilam kekabu tanpa sarung, pastu buat sendiri sarungnya tu... ngehehehe... so, bermula la episode riki kedai yg jual set tilam kekabu tanpa sarung. Ada banyak yg jual sbnrnya, mcm2 harga, ada yg jual RM100 satu set, RM65 satu set pun ada, and ade juga yg jual smpai RM250 satu set tilam tanpa sarung.

Sy berminat dengan saiz tilam dekat littledje.com sbb saiz tilam dia mcm besar sikit 30”x40”, tebal tilam tu dlm 4” hingga 5”. Wahh empuk ni! Tapi kebanyakan kedai jual saiz 28”x35” dgn tebal tilam hanya 2.5” mcm tu... hadess tak puas hati sungguh. Terus sy email littledje.com dan tanya kalau2 diorang ada jual set tilam tanpa sarung. And yes!!! Ada!! wahhhh....harga satu set RM120. Wpun harga mcm mahal sikit, tp sy rasa berbaloi sbb saiz dia lebih besar drp set tilam biasa dan lebih tebal...hehe ada satu kedai tu (malas nak mention nama kedai), quotation yg dia bg utk set tilam saiz yg sama mcm littledje jual ialah RM250 ko! Mahalnyaaaa....terus tak jadi beli...

ni dia set tilam yg beli dekat littledje.com hehehe nampak best kan?? heee..... :))
last Friday, sy join member2 ofis pegi kedai kain utk beli kain secara borong memborong. Kalau beli 10 pasang ke atas atau 40 meter, boleh dpt harga RM55 sahaja sepasang. Ngeeehhhh... plan asal nak buat satu set je, or paling byk pun dua..tiba2 bila dh pegi kedai kain tu dan siap bersila bagai, mmg mabuk la jadinya..terus jadi 3 set...muahahaha.... sarung tilam dgn bantal nnti nak hantar ke kampong, mintak tlg jahitkan. Nak harap yours truly jahit?? Hehehe mimpi je la kut, ai fail bab2 kemahiran asas sbg wanita ni. hadesss... utk setiap set tu nnti nak tempah ngan member minta dia jahitkan baby quilt! wahh! Meriah baby kali ni, dpt set tilam best, dgn sarung custom made lagi... sape2 yg nak tgk hasil jahitan member sy ni boleh tgk kat blog dia ni.. nurul aziyana. hehehe..

kain2 yg diborong utk dijadikan sarung tilam dan baby quilt...

close up...comel kan?? mak dia pulak yg eksaited terlebih! hahaha

contoh hasil kerja kawan sy, nurul aziyana. click pix ni utk ke blog yana ye...
 tak sabar nak tgk hasilnya nnti..

5 comments

hi dear...mane u beli kain2 tu yer...tgh mencari jgk...hope dpt membantu...:)
hannanie84@yahoo.com

Reply

sis,,blh x bg thu kat ne u dpt kain2 comel 2...teringin nak buat sdri sarung bantal n tilam baby...

Reply

assalam,

sorry lambat reply.. :)

sy dapatkan kain-kain tu melalui pembelian secara borong dekat kedai d'comel, taman melawati.. :))

Reply

Salam sis, nk tnya kain tu ada jual online x? Sbb sy kat penang..jauh la nk g cari

Reply

set tilam bayi 100% kekabu asli. Juga ada ready stock kekabu campuran.

https://www.facebook.com/Barangan-bayi-485097368363934/

harga termasuk penghantaran pos..

pm@whatsapp:0139466419


Reply

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!