mahalnya harga barang kat Carrefour tu....

8/29/2012

kan??

saya selalunya gi beli barang dapur dekat Jusco AU2, walaupun harga dia mahal sikit, tp tak kisah sgt sebab kualiti brg2 dapur yg Jusco jual mcm lagi elok dan sy pun sedia maklum Jusco bukannya hyper market yg jual brg2 spesific utk brg2 dapur ni.. selain drp Jusco, saya selalu gak beli brg2 mcm susu safiyyah dgn lampin dekat mini market je, dekat 99 speedmart. murah kan?? kalau nak beli brg2 personal hygiene mcm sabun, ubat gigi, bla bla tu, sy lebih gemar beli dekat Guardian atau Watson, tp kena rajin2 compare harga dekat kedua2 kedai ni.. kalau dekat Jusco AU2 tu senang sebab Guardian dgn Watson tu sebelah2 je, so boleh nampak sy ulang alik pegi balik ke guardian atau watson tu, hehehe....

kekdahnya tadi saje je nak tgk brg kat Carrefour Wangsa Maju, depan ofis saya ni je... huyooo mahal la brg2 kat sana, nama je hypermarket... hmmm....susu NAN yg selalu 99 speedmart jual RM35.90 atau tesco jual RM36.90 tu Carrefour jual RM41.90! huhuhuhu....nape la berbeza sgt harganya tu... tadi nak beli lampin drypers wee wee tu harga sama je mcm 99 speedmart jual, RM32.90, tp saiz L habis pulak...hmmm..

takpe la, balik keje nnti singgah je la kat 99 speedmart dekat ngan rumah tu, beli kat sana je la senang, jimat sikit duit....

You Might Also Like

0 comments