entri pertama di tahun 2012

As salam pembuka bicara...

lama betul saya tak update apa2 dekat blog ni, alasan --> sibuk berfesbuk sampai jadi lupe dan malas nak update blog... the last entry was, entry masa bulan puasa tahun lepas, and skrg dh kurang drp sebulan sebelum kita menyambut Ramadhan. haha. nampak tak? hampir setahun (mengikut kalendar Islam) saya tak update blog yang dh bersawang sgt2 ni... :)

bulan Jun 2012 ni saya dikejutkan dengan bakal kehadiran anak baru dlm hidup kami bertiga. alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi kerana dimurahkan rezeki untuk dapat anak ke-2. Khairunnisa Safiyyah sudahpun berusia setahun 8 bulan, perfect timing la kata org, sbb bila adik dia lahir nnti, insyaAllah umur safiyyah 2 tahun 2 bulan.. HEHE.

adik dah berusia 10 minggu dalam kandungan. so far, dia ok, masa scan last 2 weeks tu dh nampak heartbeat wpun saiznya masih agak kecil. saya harap untuk kelahiran kali ini, dipermudahkan dan semoga kali ini saya dapat melahirkan anak secara normal, bukan secara paksa bersalin/induce. untuk pengalaman melahirkan safiyyah dulu boleh lihat entry ini lahirnya khairunnisa safiyyah. sakit Tuhan aje yang tahu, huhu. skrg ni mcm2 perasaan bersaranf di hati, suka, gembira, cuak, sedih pun ada jugak sebab rasa kesian safiyyah dah kena share kasih sayang lepas ni, takuttttt tapi tak sabar2 nak start shopping barang2 baby... HIHI.. :)

hari2 saya akan lalu jalan dekat depan kedai OneBabyWorld dekat Taman Permata, membuatkan saya lebih tak sabar nak start shopping. HAHA. tapi org tua2 kata, better tunggu dulu, smpai usia kandungan masuk 7 bulan baru start membeli belah dengan jayanya. hehe. sekian dulu, coretan daripada saya. next time, insyaAllah jika ada kelapangan, saya akan menulis lagi... jangan serik nak baca blog ni ye and THANKS so much sebab sudi jenguk2 blog saya yang tak seberapa ni... :))
daa... assalamualaikum..

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!