quick update... ;)

6/29/2011

salam,

laaaaammmmaaa sungguh tak update, mcm2 peristiwa penting telah berlaku.. ok, quick update, nnti baru bercerita panjang2 naa...

A) update pasal safiyyah...

i) Khairunnisa Safiyyah @4months 

- masa ni dia dh boleh meniarap dan bergerak pusing2 secara 360 darjah. kiranya pusing2 kat situ jugak la.. dua minggu pastu, dia dh mula gerak ke belakang, undur2 daa, pastu bila nak masuk 5 bulan, safiyyah mula bergerak dengan laju secara 'ulat bulu'.. kiranya time ni asyik nangis je la sebab tersepit tgn sendiri semasa tolak badan ke depan.. masa umur 5 bulan ni mmg dia bergerak aktif ke sana sini secara mengengsot ke depan, belakang, 360 darjah...

ii) Khairunnisa Safiyyah @6months

- safiyyah mula boleh duduk masa umur dia 6 bulan seminggu! masa ni dia mmg duduk sendiri tnp bantuan org lain, cute je kalau tgk budak kecik ni duduk, sebab dia badan dia kecik, masa safiyyah umur 6 bulan tu dia belajar2 duduk secara mengiring gitu, tongkat sebalah tgn je, hehehe.. org kata, kalau baby dh mula duduk sendiri, dia akan pandai merangkak pastu..

- 6 bulan 2 minggu, safiyyah dah merangkak 5 langkah (maximum).. tiga hari je dia merangkak sikit2 mcm tu, tak lama pastu dia terus merangkak dengan laju.. :) masa ni dia selalu buat trip nak ke dapur cari saya, tp 2-3 kali percubaan tak berjaya sebab sangkut dekat palang bawah meja makan, adoyaaiii... tp lepas 2,3 x dia gagal, dia tak pernah serik dan berjaya juga sampai ke dapur..

iii) Khairunnisa Safiyyah @7months

- sekarang ni umur safiyyah dah 7 bulan seminggu, masa umur dia masuk 7 bulan, safiyyah sibuk prektis berdiri dekat org, kira ok lg, berdiri lepas tu tersengih2 lepaskan tgn, masih selamat sebab dia berdiri dekat kita je, kita sempat sambut, tp sekarang ni, trend berdiri di kerusi - kerusi, meja - meja dan bakul kain! adoiii... risau la asyik tergolek je.. huhu..

- tp apa yg best, safiyyah dh terror jalan utk ke dapur, tak sangkut bawah meja makan lagi, (jalan nak ke dapur tu mcm kena belok sikit sebab ada meja makan yg amat beso kat tengah2).. kalau tgh syok2 basuh pinggan, jap lagi buleh dengar bunyi tapak tangan kecik... kalau kita panggil dia, dia akan lagi laju sampai dapur sebab teruja dgr nama kita.. hehehe...


 cubaan berdiri kat kerusi berjaya, tgk la tu pegang sebelah tgn je..huhu

B) update pasal mami dgn daddy pulak

okey, sepanjang penyepian saya selama beberapa minggu ni, kami berdua telah beli sebijik rumha, yeyeahhh!!! our 2nd house, saya dh beli apartment tahun 2009 dulu dekat kota damansara dan dedi safiyyah dh beli sebijik apartment jugak dekat pandan indah. kali ni, kami buat loan bersama - sama beli rumah dekat bandar enstek, belakang F1 circuit, sepang... jauhh wooo... tp yang penting kami dpt rumah yg best dgn harga yg mmg takde dah dekat area KL ni.. RM400k utk rumah corner lot kira ok la kan... hehehe... 

so, kali ni apply loan dengan BPP, Treasury, dan loan pun dah diluluskan pada 21hb aritu, yeyeaayyy.... rumah ni dijangka siap lagi 2 tahun, so takde hal la tak payah fikir pasal potongan gaji utk byr rumah ni dulu sebab potongan akan dibuat lepas 18 bulan atau rumah dh siap (mana yg terdahulu)... :)



itu je.. daaa....

You Might Also Like

0 comments