masalah negara betul la.... huhu

4/13/2011

salam.

harini entri ringkas sahaja. macam mana kita nak samakan hasil susu kita untuk dua dua belah breast eh? hasil saya tak sama. cik B pun saiz besar sebelah. tak cantik kan? tengok ni.... hasil belah kanan...

*
*
*
*

*
*
*

7 oz sekali pam tau... 


*
 * 
*

tapi... kalau belah kiri....

*
*
*


1 oz je!... huhuhu... banyak bezanya kan... 

kita berbeza.... 

yang ni bekal untuk bawak balik ke rumah... dpt la 20 oz arini, mcm banyak sikit berbanding semalam, maybe sebab saya makan sayur bayam semalam agaknye... milk booster tu.. :)

mcm mana nak buat eh? dh mcm2 cara dh buat utk bg hasil sama banyak. malam2 saya selalunya bg safiyyah direct belah kiri supaya production banyak.. tapi non ado.. huhu..

You Might Also Like

5 comments

  1. masa pantang dulu angah pam, dua2 belah same byk.dlm 6-7oz.mm..slalu dpt sama byk, tapi lately belah kanan lagi byk.maybe sbb belah kiri ade block duct kot.lame lak nak ilang block duct tu.

    ReplyDelete
  2. smalam makan bayam..sambil makan cik B pun mengeluarkan hasil..huhu..best!! best!!

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum.. kak.. tny ckit ye...
    skrg ni safiyya skali mnm bape oz?

    ReplyDelete
  4. wsalam qaseh... biasanya safiyyah minum 2.5 oz - 3oz sekali minum. mmg sejak dia umur 2 bulan dh ajar minum sikit2 je, kalau dia nak lagi, baru tambah... so smpai skrg dia hnya minum byk tu je la wpun dh 5 bulan, sehari dekat rumah bs, akan habis 15 - 17oz.. :)

    ReplyDelete
  5. tp skrg, sejak dia dh masuk 5 bulan ni, dh tak cukup dh 2oz sekali minum, tiap2 kali minum mesti asyik kena top up je, so skrg dia minum sekali dlm 3.5 - 4oz.. :)

    ReplyDelete