entri dh lama tapi baru publish, apadaa.. macam busy.. hehe

salam.

(entri ni dh lama dh draft, arini baru sempat edit 8 apr, hihi)

satu soalan. pernah tak anda pam dalam kereta? mungkin pernah kan? soalan yg lebih spesifik, pernah ke anda pam dalam kereta, sambil drive?? hehe... semuanya tak mustahil kan? teknologi memungkinkan segala yang kita rasa mcm tak konpiden, terus rasa konfiden nak buat. buat pertama kalinya, last week, saya pam dalam kereta, sambil drive, masa tu on the way ke matrade, dari KL, ada seminar kat sana. perjalanan mengambil masa kurang lebih setengah jam. sy bertolak jam 1 tghr, dapat jugak kumpul 5oz utk sesi tu. hehe gembira dan lega sebab pengalaman mengepam sambil drive berhasil.. kena lalu tol, buat dono je bayo tol sambil tengah pam.. hehe ;)

portable sungguh motor pam ini. saya sangat la suke yang amat. berbaloi bkorban  ringgit malaysia untuk memilikimu duhai pam.. :)

 dari pandangan atas.. tak nampak pun kan?.. hehe

ini dia hasilnya... 5oz.. alhamdulillah.. :)

eh, pagi ni kecoh dekat group dekat FB pasal isu "menayang ebm".. dikatakan, ibu ibu yang tak bf tak suka tgk gmbr ebm dekat blog atau fb dan ibu2 ini dituduh menayang gambar dan riak. pada pandangan saya, sebagai seorang ibu yang fully bf anak, pastu suke tayang2 susu dekat blog atau fesbuk ni, sebenarnya motif "tayang ebm" ni adalah seperti berikut:
  • bukan sedikit tenaga, usaha, kesabaran dan wang ringgit dilaburkan untuk dapat susu ciput 2 - 3 oz tu tau. nnti saya buat calculation dah bape banyak duit habis utk semua ni, yang pasti ribu ribu juge. oleh itu, takkan la saya tak boleh pulak nak share betapa gembiranya hati bila apa yang kita usahakan selama ni berhasil...... 
  • gambar gambar tu untuk rujukan saya juga, supaya di kala saya mula menyerah nnti, semangat saya akan pulih kembali lepas tengok rekod rekod dan gambar susu yang pernah saya perah untuk bagi anak minum....
  • pengalaman membesarkan anak tu adalah tak sama di antara anak yang pertama ke yang kedua ke, sekurang - kurangnya kita ada track record dan kenangan tu diabadikan dlm bentuk cerita dan gambar, bukan untuk org lain, tapi untuk kita dan anak anak kita juga
  • saya suke letak gmbr ebm dan bercerita pasal perjalanan kisah breastfeeding saya sebagai satu bukti supaya anak tengok sendiri mcm mana susahnya maknya ni nak harungi mcm2 cabaran untuk berikan dia makanan yang terbaik di dunia bila dia lahir.... hehehe...insyaallah, blog ni saya harap dapat maintain, at least sampai bila bila.... even bila saya dh meninggal sekalipun..
dah la... banyak lagi.. tp nnti jadi mcm membebel la pulak.. hehe..

ni kutipan sesi kedua (tghr) masa hari entri ni di draft...

yang berjumlah 6 oz... alhamdulillah.. :)

tengok, saya ada beg baru utk letak moto dgn tubing pam.. hehehe..

ni sebenarnya cosmetic bag, tp mcm sesuai pulak buat letak moto pam tu, dan comel....

notakaki: masa kecik kecik suka main ladybird... busuk woo cecair kunen yg keluar dr badan ladybird tu.. hehehe.... ;))


9 comments

tahniah!

semoga berjaya BF until 2y

Eh! sy pun ibu menyusu hehe..

Reply

thanks.... :))

same goes to you.. all the best ye!

Reply

saya bukan setakat pernah pump dalam kereta .. saya pernah power pumping dalam kereta sambil driving .. almaklumlah jalan kat KL ni tiap2 hari jam .. jadi daripada membazir masa duduk dalam kereta and setakat layan lagu kat radio .. bila dapat buat power pumping at least masa tu tak membazir begitu saja .. yg pasti hasilnya lepas tu lumayan :)

Reply

power pumping dalam kereta?? ohoo... bagus tu, tapi tak dapek la nak buat sbb saya drive di tengah2 kl sambil nak kena anta anak ke rumah bs, kat kl ni kena celah2 tu yang tak berani nak ngepam masa jem, kang takut fokus lari pulak.. hehe.. tp power pumping dlm kereta tu tetap satu pendekatan yang bagus.. ;))

chaiyok..chaiyok.. :)

Reply

Dulu masa swing belum rosak sgt la selalu pam dlm kereta. Senang xyah pegang pon, sangkut kat nursing bra je. Tp skrg swing da rosak, n Hana pun da refuse ebm botol, sy dah hilang semangat nak pam :(

Reply

waa..semangat tgk entry ini..keep on moving =) ni bercita-cita nk bli FS ni..hehe...mmg berbaloi2 la kn?

Reply

Hai awk..first time visit page awk..
best jgk..
seronok je..
moga2 kite leh jadi kawan..

Reply

canaz: bg direct je la kut, pump hanya utk buat guna masuk dlm mknan dia je la kalau mcm tu.. :)

mardeeya: FS sgt berbaloi2.. love it love it!

sarah: hye... salam perkenalan, nnti sy jenguk blog awk ye, thanks for dropping by.. :)

Reply

salam dear..

saya tertarik dgn sebab2 awak suka tayang ebm so saya copy di blog saya ye..
saya kredit to blog awak..

thanks..
salam bf..

Reply

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!