banyak nak cite, tapi kita start satu satu la ye... (part 1)

4/29/2011

salam.

macam macam nak cerita ni. tp tak tahu nak mula yang mana dlu, hehe.

cerita pameran buku dulu la....

last sunday (dh hampir seminggu ni), saya, hubby, safiyyah & my sister singgah ke pameran buku dekat pwtc. alang alang kami kena keluar awal jam 8 pagi sebab nak hantar my mum ke hentian putra nak balik terengganu. sedang elok sgtlah kami parking dekat hentian putra tu RM3.00 per entry ke RM3.50 eh??, so agak rugi kalau hanya parking tak sampai setengah jam kan. so kami memutuskan untuk sama sama bersiar siar di pameran buku di seberang jalan je pun. cadangnya taknak beli buku apa apa, lgpun gaji belum masuk lagi, but then, withdraw jugak some money kut kut la ada yang berkenan. suka buku tun mahathir, A Doctor in The House tu, tapi mak aiii tebal beno. saya sangat tak yakin dengan diri sendiri untuk mengabiskan membaca buku tu. 

kemudian, kami sempat singgah sebentar mendengar cerita cerita Grolier. sangat berminat dgn program yg diorang tawarkan, tp mahal gile tuu, sebulan we have to pay at least RM83, times 24 months (2 years punya installment), dah dua ribu lebih. yes, we can get back our income tax (sebab beli buku kan dpt rebate), but then bila difikir2 balik komitmen agak besar dan we decided to wait until safiyyah turns 1 year old la kut, but the program sgt2 interesting... huhu menggugat iman betul... ade sape2 yg dah amek program Grolier tu tak??

kami sempat jalan jalan dekat ruang bawah je (children & islamic books), dan sempat grab satu buku dkt mph (masih belum start baca lagi).... "Why Men Don't Listen & Why Women Can't Read Maps" saya sgt3 berkeinginan nak tahu why women can't read maps, because:

i) I CAN'T READ MAPS (mengaku, mmg tak reti)
ii) I HATE GEOGRAPHY... hate it! hate it!
iii) still don't understand the GLOBE... sape yg come out dgn this theory ye?? hmmm
iv) tak reti nak guna Google Maps.. huhuhu


mr hubby said: "beli la, beli la"... dia mcm interested dgn buku ni, tp adakah dia juga akan turut baca??? hmmmm....kita tunggu dan lihat...

saya akan bertambah tambah tambah sesat kalau baca peta.... kekekeke...

tak faham ape fungsi pembaris lengkung kat luar tu??? pening pening, tak suka geografi tak suka tak suka, tp nasib baik belajar geografi smpai form 3 je, tp yg "unsangkarable" tu, siap dpt A pulak dlm PMR, hahaha..miracle and luck, i guess.. ;P

hohoho.. inilah topic yang boleh mencambahkan titip titip perbalahan di antara kami berdua, mr hubby sgt9 suka guna google maps ni, tp saya tak suka dan tak reti, so, bergadoh la kami setiap kali nak cari jalan.. sbbnya as a co pilot (duduk depan), he is expecting i can give direction, using the google maps via my bb, oh it has to be a BIG NO.. i can't... huhuhu...

rasanya, i kena baca buku tu bagi habis dlu, and find out why women can't read maps... nnti i share dekat sini ye.. oh? why men don't listen?? i think (sebab belum habis baca), men don't listen because of this....


hehehehehe....... betul kan?? :))

pixs credit to encik gugel... :)

You Might Also Like

1 comments

  1. Men actually listen. Just they lazy to respons that make women thinking men don't listen

    ReplyDelete