sehari bersama si comel saya

3/08/2011

salam.

hari ni saya EL. pagi2 tadi terkejut tgk muka safiyyah penuh dgn bintik2 merah & telinga dia tersangat merah. semalam dh sapu fucidin, selalunya kalau sapu fucidin, bintik2 dia akan hilang. tp tidak semalam. so arini decide utk EL dan bawa dia ke klinik kanak2 ttdi (klinik dr altaf). dlu, kami tinggal kat kota damansara, so jarak klinik dkt ttdi tu agak dekat. tp skrg, sejak kami berpindah ke kuarters dekat desa pandan kl ni, dh jadi jauh, kena naik hway duke & nkve. alang2 nak ke belah sana, saya nak setel terus urusan bayaran maintenance rumah yg dh tertunggak byk giler. sekali bayar RM936 tu. kopak. huhu.

pagi2 sebelum gerak ke klinik, saya dan safiyyah hantarkan adik saya ke uia dlu. pastu baru gerak ke ttdi. pukul 12 baru sampai sana, tgg lebih kurang stgh jam baru dpt jumpe dr. altaf. hmm... safiyyah alergi. cause?? ??? tak tahu sebab apa. doc ckp mungkin food sbb dia beastfeed atau mungkin jugak kena gigit ngan serangga. tp sy rasa safiyyah kena alergi dgn food sblm semalam saya belasah steamboat seafood johnny giler2 punya banyak. hehe. so doc just bg calamine lotion & ubat makan utk alergi. 

selesai urusan klinik, nak setel urusan rumah pulak. tp ms tu dh pukul 1ptg. management office mesti rehat kan? so, kami dgn senang hati berjalan2 singgah dkt the curve dlu. teringat pulak mmber KIM pernah bgtau mothercare ade sale. yahoo!! nak gi survey la mana tahu ada yg bekenan ke. hihi.

alang2 dah ada dekat mothercare, terus belikan gift utk cousin saya yang bakal lahirkan baby nnti, due bulan march ni la. skrg dh 38++weeks. dah dekat sgt dah tu. alang2 terus beli dlu la. saya rembat sleepsuits utk bakal anak sepupu ni. susah betul nak pilih baju utk baby boy rupanya, banyak yg tak cantik. hehe. selalunya saya belikan baju utk safiyyah, mmg rambang mata tgk baju baby girl. semua cute cute. setelah agak bosan dgn pihak warna biru utk baby boy, saya memilih utk membeli baju warna oren+putih sikit. haa.. kat bawah ni saya snap gift tu. cute jugak ni.

sleepsuits mothercare for 0-3months

ai takkan beli baju utk gift je kan? mesti ade jugak share utk safiyyah walaupun baju dia dh berbakul bakul. haha. terus belikan dia sleepsuits jugak memandangkan sleepsuit utk newborn yg saya beli dlu dah tak muat lagi. dan belikan dia stokin, sbb stokin dia tak banyak. budak umur 3 bulan dah tak sesuai pakai booties. pasni dah boleh simpan mitten & booties serta baju2 newborn dia juga. nasib baik safiyyah ni jenis cutting kecik, so baju2 newborn dia boleh pakai sampai skrg. skrg kiranya dah muat2 la. agak panas je bila tgk dia pakai. hehe. 

comel kan baju2 utk baby girl. sweet. 

oohh.. selama ni saya selalu bagi safiyyah minum susu /ebm guna botol avent. teringin nak cuba bg dia terus minum dr storage bottle. so tak payah la asyik pindah2 botol, leh jimat ruang. sy pernah cuba dgn puting pigeon, tp tak sesuai sbb puting dia mcm longgar, menyebabkan bocor dan lubang dia keluar laju, tak sama macam function puting avent (hanya keluar bila dihisap). so kali ni saya try puting dr brown's pulak. kita tgk mcm mana ok ke tak. kalau sesuai boleh la bg dia minum terus dr storage bottle je pasni.


saje beli teats utk newborn supaya susu tak keluar laju. safiyyah suke tersedak kalau minum guna bottle. huhu


ni saya snap pix dia ms dia tgh sibuk2 nak duk atas riba sy sambil sy ber'fb'. hehe


comel kan dah kena tempek ngan calamine lotion dah. hihi

notakaki: calamine lotion tak boleh jd ubat jerawat ke ek?? 

mommiesafiyyah.blogspot.com

You Might Also Like

4 comments

  1. along dok mana sekarang?? kuarters sebelah mindef tu ke??kuarters yang baru siap tu??

    ReplyDelete
  2. bukan, saya duk dekat quarters dekat jalan u-thant. kuarters sebelah mindef yg baru siap tu utk kakitangan sokongan/lain lain pangkat (LLP). saya duk kuarters dekat belakang great eastern mall. nnti kitorg ingat nak buat housewarming, nnti saya jemput mala sekali ye.. :)

    ReplyDelete
  3. oooo....ingatkan dok kt kuarters sebelah mindef.. insyaAllah..kalo dijemput dan xde aral melintang..akan datang...geram tengok safiyyah... nak cubit2 pipi gebu dia...hehehe...

    ReplyDelete
  4. comelnyerrr safiyah.....bile nak jumpe dgn aunti ni......muahhhh

    ReplyDelete