kesah mommie safiyyah yang eksaited!

3/21/2011

salam.

mommie eksaited! di saat saya tengah menaip entri ni, si kecik safiyyah sedang duduk bermain main seorang diri di ribaan. kejap lagi, dia dh boring, dia menjerit la tu kang. hihi. sebenarnya ada cerita pasal mission mencari blackberry, tapi kita hold dlu, sbb ada benda lain nak cite dlu. kesah ibu yang eksited!

macam ni, ade sorang mak org ni, anak dia umur baru genap 4 bulan ari ahad aritu, masih fully breastfeeding, takde campur2 formula milk. kekdahnya, baby umur 4 bulan masih belum boleh makan solid food. tp disebabkan mak dia yg tak sabo sabo.... (eh, jgn salah faham ye, anak tu masih belum diberi makan solid food pun), cumanya maknye terlebih eksited dh beli barang barang utk prepare mknn baby bila umur dia dh 6 bulan nnti. sebagaimana mak dia tak sabo sabo nak breastfeed dia dlu, beli mcm mcm walaupun dia masih dalam kandungan, sama mcm tu la mak dia dh tak sabo sabo nak tgg baby dia cukup 6 bulan dan boleh makan solid food. seronoknye!

haaaa..... tu dia.. dh siap siap beli mini blender utk blend mknn baby nnt.

bekenan yg steamer skali ngn blender tu, tp mahal la pulok, yg ni sudahla, murah sikit :)

+

storagecup ni boleh juga kalau nak simpan susu dlm ni..

sabtu lepas saya sempat singgah ke motherhood expo dekat midvalley, kesah eksaited bersambung sambung, saya sempat capai 2 x box baby cubes, siap buku resipi pun beli nih. kalau ikutkan, saya kalau boleh taknak bagi anak makan nestum/makanan segera, selagi boleh, nak try buat home made food utk baby saya.

cute betul boleh stack masuk dlm freezer nnti.. beli 2 je dlu..

+

nihaaabukuresipitu.. tak sabo tak sabo

kalau ikutkan my gynae, dr.hafizah, dia pernah bagitau saya, boleh kalau nak bagi baby umur 4 bulan ++ solid food TAPI hanya puree brand HEINZ je, yg mmg dia tulis siap siap untuk baby 4 months & above. hr ahad lepas, safiyyah dah cukup 4 bulan, tp tunggu la dlu, tak payah bagi makan puree heinz ni dlu, tp sy beli siap siap prepare in case, safiyyah short susu, boleh put puree heinz ni dlm meal dia, tp buat masa ni, stok susu semasa masih banyak lagi, insyaAllah cukup....

makanan baby ni utk baby 4months & above.. 



You Might Also Like

0 comments