jumpa uncle uncle mat salleh US

3/11/2011

salam.

whole day meeting with US delegation. dr pukul 8.30am sampai 4.30pm. soooo sleepy in the meeting room duk dengar uncle uncle mat salleh from US defence ministry tu duk bercakap. ramai jugak geng diorang dtg. 15 org, stay pulak kat J.W Marriot. tp wpun mengantuk, saya sangat sangat tertarik dan impress tengok cara diorang interact & lontarkan pendapat. very well establised & profesional sgt. saya juga amat berminat dengan suits yg mereka kenakan (biasalah kalau dah nama ppuan tu ppuan jugak, atas bawah tengok, ngee). lounge suit maksud saya. baru perasan, saya kena buat lounge suit baru nampaknya. mana tahu ade chance nak pegi oversea ke nnti. next meeting dgn uncle uncle mat salleh US ni will be held in 2012, in.... pentagon, washington d.c. best jugak kalau dpt pegi tempat diorang kan? 

ofis uncle uncle mat salleh tu kat sini - PENTAGON, washington dc

disebabkan meeting itu tersangatlah formal dan kita pulak represent gov of malaysia, so terpaksa la behave dan tak buat hal sesuka suki contohnya: keluarmasukbilikmesymcmbapakkitepunyejehuhu. oleh kerana itu, saya hanya sempat curi2 keluar pam susu sewaktu morning tea break pukul 10am dan sebaik sahaja selesai meeting pukul 4.30pm. dua kali je sempat arini, tp alhamdulillah, hasil tenusu tetap sama iaitu 15oz. mmg cukup utk bekal safiyyah hari esok. tak sempat nak snap ape2 pix sbb kalut2 pam susu td. 

balik keje, singgah ambil safiyyah, then terus shoot ke uia gombak, fetch my sister pulak. pastu otw balik rumah, singgah jusco setiawangsa utk dinner terus pukul 6 lebih tu. lgpun kalau terus balik rumah masa tu, jalan dah sah sah tersangatlah jem yg amat. balik rumah, sambung pam susu lagi, dpt 5oz je, sbb cik safiyyah dh menjerit2 nak berdukung pulak kena stop pam. adoii.. takpe, bekalan hari ni berjumlah 20oz. so, dpt simpan 5oz utk stok, 15oz lagi safiyyah minum esok pulak. 

td, tengah2 cuci segala mak nenek botol dan pam, tibe2 terdetik perasaan tersangat bangga dan happy sangat sbb saya masih diberi peluang utk menyusukan anak saya. alhamdulillah, tiada sebarang mslh dengan babysitter safiyyah. saya dengar mcm2 cerita pasal bs ni, ade yg geli ngan ebm, ade yg malas nak handle ebm sbb leceh, dan mcm2 alasan lagi la yg boleh mematahkan semangat ibu nak menyusukan anaknya. sayang betul. nasib safiyyah sgt baik sbb dpt bs yg boleh toleransi dgn ebm dan jaga safiyyah dengan baik. alhamdulillah. 

esok, safiyyah akan stay kat rumah dgn cik su dia. lega bila anak ada dekat rumah wpun kita tak dpt jaga sndr. kan?  haaa... nak bgtau, td saya pegi jusco setiawangsa tu pasal nak submit borang penyertaan safiyyah. ala.. jusco photogenic baby contest tu. safiyyah takde gambar cantik pun (dari segi kualiti gambar, safiyyah mmg dah cantik dah, hehe), saya hantar gambar yg amek guna henfon je, tp mana la tahu kalau2 safiyyah ade rezeki ke. hadiah pun best jugak. saya hantar 2 penyertaan je sebab ada dua resit je. mommie doakan safiyyah boleh menang! aminn... :)




saya pertaruhkan gambar ini.....



dan ini..... 



gambar2 ni saya snap masa umur safiyyah 2 bulan aritu. pakai henfon bodo je, takde la pegi studio ke ape ke. saje2 try masuk contest. hihi... manalah tahu tersenarai top 50, harap harap auntie auntie (JUSCO member) leh la vote safiyyah ye.. ;))

dah malam. nak tido. 

You Might Also Like

4 comments

  1. kat sini dilla ye...

    selalu2 la update.

    ReplyDelete
  2. safiyyah memang comellll....gerammmm aunty mala nengok...

    ReplyDelete
  3. kat: haah ade je kat sini, nnti jemputla jenguk2 selalu ye.. ;) (i like ur soto&wajik) ;)

    mala: dtg la jumpe safiyyah, aunty.. :) rumah safiyyah dh dekat dh dgn setiawangsa ni..
    gathering nnti mala pegi tak?

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah...kalo xde apa2 ingt nak pegi...=)

    ReplyDelete