hari gembira saya

salam.

word of da day: "gembira" yeay! tengahari td sgt2 gembira sbb dah dapat breastpump (BP) idaman. medela freestyle akhirnya menjadi milik saya. semakin bersemangat nak mengepam dan kumpul stok ebm ni. setakat ni production susu untuk safiyyah alhamdulillah, kalau dekat ofis tu, saya biasanya pump 3 session. skrg ni saya guna avent isis iq uno tu. best sgt pump tu, suction dia sgt bagus, cuma dia single pump dan agak penat nak kena pegang sambil wat keje sbb motor dia ada kat atas. lenguh tgn woo, tp masih elektrik so kira ok la jugak tu. mula2 pam dekat ofis, sekali pump tu sy boleh dpt 4oz, pastu lama2 sikit meningkat ke 5oz, skrg ni sekali pump dh boleh dpt 7oz dh. alhamdulillah. yg penting jgn putus asa dan selalu bersemangat nak pump. masa tgh pump tu kena ingat safiyyah selalu dan saya sentiasa ingat janji saya pada dia, saya nak bg dia minum susu ibu selama yang mungkin. kalau mampu 2 tahun, bersyukur sgt2.. :)

haaa..... balik rumah td, minta tolong hubby buat demo pasangkan FS ni, rumit sikit la kalau nak compare dgn avent punya bp. tp yg penting puas hati. bateri baru je disambungkan utk dicharge selama 24hrs. ade member bgtau 8hrs, ade yg bgtau 24hrs, so, buat yg paling lama la, yg penting esok boleh guna. tp lusa la baru boleh berfreestyle kat ofis. ;)


-medelaFSnewinbox-.. gembira!! ;)


-stoksemasa-

pix atas tu sy baru je snap td, stok ebm sy setakat ni, ms ni guna bp avent je, harap2 bila guna double pump ni boleh double stock. ngehehe.. :) satu hari dekat ofis saya boleh kumpul 15 - 18oz susu. selalunya balik rumah sy sambung utk cukupkan 20oz. hari ni rezeki safiyyah lebih sikit, dpt kumpul 22oz. tp malam ni sy dh tak pump lagi, bg pump rest & tgh sterilise semua peralatan & prepare utk esok.. 


-hasiltenususegardariladang-

sekarang ni, sekali pump dah boleh dpt 7oz mcm ni.. berkat selalu buat power pumping dlu la ni. masa awal2 nak buat stok dlu, saya nak dptkan 3oz pun susah, kena kumpul2 3 kali pump baru dpt 3oz. tu pun dah sgt2 happy.. sehari dpt kumpul 3 x 3oz pun sh syukur sgt2 dah. masa tu risau jugak sbb takut2 tak cukup susu utk safiyyah nnt. tp tu la berkat sokongan kawan2 dekat group KIM dekat FB, saya tak berputus asa dan terus mengepam.. :)

ni gmbr safiyyah masa umur baru masuk 3 bulan...


seminggu kemudian.....



baju newborn dh tak muat lagi... hehe bambam sudah..

sebelum berundur, sy nak ucapkan selamat ber'bf' buat kawan2 bf dan selamat ber'fs' buat FS BFmoms.. ;)

notakaki: jom ramai2 nyanyi lagu Gembira... ngee...

mommiesafiyyah.blogspot.com


3 comments

eee seronoknya tgk stock ebm..hehehhe lepas ni blh smabar df pulak la yer..
safiyyah pula tolong sokong mak kamu yer

Reply

seronok kn tgk anak sendiri membesar dgn susu sendiri..;)

Reply

na: bsetul3... sgt best.. skrg ni tgh pujuk hubby belikan uf ni. ngeee.... ;)

yantie: betul.. sgt2 best tgk anak makin hari makin bam bam.. ;)

Reply

Post a Comment

Followers

Mereka Bergaduh Kerana Shukree!