entri pasal 1st time guna FS, tp melalut2 dh jadi panjang pulak.. huhu

3/09/2011

salam.

hari ni try guna FS dekat ofis. sebelum guna fs, pagi2 tu sy dh pam dlu guna avent isis iq uno. dpt 5oz je sbb bos dh panggil miting. tak pe la rezeki anak jugak tu. then, lepas abis miting dlm pukul 11 try pump guna fs. tak berapa masyuk sgt cara suction dia, bg saya avent better. tp mungkin sbb cik B masih belum biasa dgn suction fs ni. so, hasil pam yg pertama dpt 4oz je. belah kanan lagi byk drp belah kiri. mungkin kalau try banyak2 kali nnti dpt hasil lumayan drp fs ni. sblm ni ngan avent pun sama jugak, awal2 susah nak keluar susu. lama2 guna then ok. try pump kali ke-2 pun sama, dpt 4oz lebih sikit. at least ade progress. sama mcm yg kali pertama jugak, cik B kanan lagi byk produce susu dr belah kiri. so, disebabkan hr ni agak sibuk sikit, cuma dpt pam 3x je, hasil tenusu hanya 13oz sahaja. berkurang. huhu. mungkin emosi pun tak stabil. kurang rasa happy agaknya mempengaruhi production susu.


kali pertama guna fs dpt byk ni..


kali kedua pun sama jugak, tak berapa banyak sgt.. tp alhamdulillah 

hari ni saya terima parcel drp shaklee. beli full pack utk bf set. sblm ni sy try makan yg trial pack je. alhamdulillah. hasil ok. so, terus bercadang dan beli full pack terus. lagi murah. RM241 termasuk postage. stok utk 4 bulan. kalau yg trial set tu RM80 utk sebulan, so kalau 4 bulan dan RM320 dh. untung banyak jugak tu. insyaAllah bila dh try makan supplement ni, bole membantu mengumpul stok susu yang banyak. selain set bf, saya beli juga osteomatrix (kalsium magnesium) dan juga vit E utk kecantikan kulit. hehe. kena fikir jugak utk kecantikan diri sendiri. 

hari hari nak kena makan ni. huhuhu.. 

tengah2 sibuk wat keje td, tibe2 rasa rindu sgt dekat safiyyah. mgkin sbb lama sgt duk ngan dia, sejak jumaat lepas. rindu nak tgk muka dia, nak tgk dia ms dia tgh tido lena mulut tenganga muncung pulak tu. hehe. dekat ofis ni, saya duduk dekat partition bodo je. al kisahnya, lepas sy habis cuti bersalin tu saya minta bertukar ke division lain. dh boring buat HR. so sy request utk masuk ke DID (defence industry division). kat sana, ofis baru dh agak kecik, so bilik utk pegawai baru takde lagi. so terpaksa la sy duk kat partition mcm kerani je hihi. tak kisahlah pegawai gred 44 duduk dekat partition kerani je, hehe. yg penting best! sbbnya, takde org sibuk2 nak dtg jumpe kita selalu. kalau kat bilik sndr, maunya tiap2 hari ade aje org nak dtg jumpe. kita nak buat keje pun tak senang. tp yg tak best tu susah sikit la nak buat aktiviti mengepam susu. sbb open area. huhu. tp masih boleh lagi. 

ni sy snap gmbr2 yg ada dekat dinding partition sy ni. gmbr2 safiyyah & daddy safiyyah. 
saya sayang mereka.


ni di sudut kanan...

mata dh pedih, nak kena bukak contact lens. rasanya mcm nak tido awal je malam ni. hubby outstation. nak join safiyyah tido la kejap lagi. esok ade meeting penting 'malaysia - united states strategic talks'. meeting sampai petang. huhu. 

notakaki: agak2 bila dpt pegi united states eh? nak cari baju baby best2. 

You Might Also Like

2 comments

  1. comelnye btol suus medela fs yg baru ni..
    erm gmbr2 tu milk booster terbaik!

    ReplyDelete
  2. comel ke botol tu yana? rasanya yang lama pun comel jugak.. sgt3 setuju, gmbr juga milk booster terbaekk!! sebab tu letak gambar safiyyah banyak2 sambil mengepam.. hehe

    ReplyDelete